Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:32 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 17:29

«Όλοι να αγοράσουμε εισιτήρια για το 2ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο κατά το διήμερο 3-4 Ιανουαρίου 2018.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου και τον Σύνδεσμο Βετεράνων Μπάσκετ Αγρινίου

Τα έσοδα φέτος θα διατεθούν για τη στήριξη των συσσιτίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου , του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρίνιου, της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου καθώς και για τη στήριξη οικογένειας αστυνομικού που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας μέλους της οικογένειάς του.

Φέτος έχουν εκδοθεί 4.000 εισιτήρια αξίας 2 ευρώ το καθένα, τα οποία ήδη διατίθενται απ’ τους φορείς των ομάδων που θα συμμετέχουν, την Αστυνομία την Πυροσβεστική, τους Δικηγόρους και τους Βετεράνους καθώς και από την ενορία του Αγίου Δημητρίου.

Για τη διοργάνωση σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αγρινίου. Σε αυτή συμμετείχαν οι φορείς της διοργάνωσης δηλαδή η Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Μπάσκετ Αγρινίου, ο Α.Ο Αγρινίου, καθώς και οι φορείς που θα υποστηριχθούν απ, τα έσοδα της διοργάνωσης, δηλαδή, τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου, και η ΕΛΕΠΑΠ.

Όπως εξήγησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, είναι κάτι που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια ως ένας απλός αγώνας μπάσκετ και πλέον έχει πάρει την μορφή τουρνουά, με τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια μάλιστα να διατίθενται φέτος.
Μιλώντας από την πλευρά του ο Δημοσθένης Ταμπακέλης, υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια επισημαίνοντας ότι εκτός από τις τρεις δομές που θα λάβουν την βοήθεια από τα 4 χιλιάδες εισιτήρια που έχουν κυκλοφορήσει θα στηριχθεί και η οικογένεια ενός αστυνομικού που βρίσκεται σε δυσχερή θέση και χρειάζεται βοήθεια. Μάλιστα, όπως είπε, ήδη πολλές εταιρίες μετέχουν στην προσπάθεια και έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός τροφίμων, εκτός των άλλων, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη των πολιτών.
Ο Αντιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, μιλώντας εκ μέρους της Πυροσβεστικής Αγρινίου της οποίας είναι Διοικητής, ευχήθηκε υγεία και εξήγησε ότι δεν θα μπορούσε να απέχει το Σώμα από μια τέτοια προσπάθεια ειδικά σε μια εποχή με τόσες καταστροφές στην γύρω περιοχή όπου οι άνθρωποι όμως στάθηκαν όρθιοι και πρέπει να συνεχίσουν, όπως είπε. Ομοίως και ο Βασίλης Πατερέκας από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Μπάσκετ Αγρινίου κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν όσο μπορούν την προσπάθεια.

Παίρνοντας τον λόγο ο Περικλής Γερμανός, εκ μέρους του Α.Ο. Αγρινίου, τόνισε ότι ο σύλλογός του θέλει αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός και για τον σκοπό αυτό κάλεσε και την Δόξα Λευκάδος, ομάδα Α2, σε φιλικό αγώνα, ζητώντας και ο ίδιος από όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Από την πλευρά των δομών που θα δεχθούν την βοήθεια από το τουρνουά ο πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης, από τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, έκανε λόγο για διπλό κέρδος από την προσπάθεια από την προσφορά αλλά και από την αφύπνιση του κόσμου από ανθρώπους που ιδρώνουν για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Αιχμή είχε η αναφορά του αντιδημάρχου κ.Κ. Καλαντζή ο οποίος, μιλώντας εκ μέρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σπουδαία προσπάθεια και ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον Κοινωνικό Παντοπωλείο παρά το ότι, όπως είπε, «κάποιοι θέλουν να το χτυπήσουν και να μην υπάρχει αύριο». Όπως είπε η κοινωνία «κοιμόταν» μέχρι πρόσφατα και τώρα αφυπνίζεται, ενώ υποσχέθηκε και την δημιουργία ομάδας του δήμου Αγρινίου για τέτοια τουρνουά.

Τέλος, η Αλέκα Κοσμά, διευθύντρια της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ, ευχαρίστησε τους εμπνευστές της προσπάθειας και υπενθύμισε τα 80 χρόνια προσφοράς της δομής σε όλη την χώρα. Υπενθύμισε τις 1400 οικογένειες που έχουν βοηθηθεί στην περιοχή μας, την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την δομή αλλά έκανε όλους στην ΕΛΕΠΑΠ πιο δυνατούς, πάνω από όλα όμως τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ για τα οποία όλοι είναι υπερήφανοι, όπως τόνισε καλώντας άπαντες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.


AFISA_2017-18filanthropiko (2) filanthropiko (3) filanthropiko (4) filanthropiko (5)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2121 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.