Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:36 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 12:10

Δημοτικό Συμβούλιο Δυτ. Αχαϊας και Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας υπέρ της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την Οικογενειακή στέγη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαϊας και ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας συμπαρατάσσονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο , τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, και τους περιφερειακούς συμβούλους Σάκη Μαυρόγιαννη προέδρου του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και Κώστα Πετρόπουλο παρακολούθησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημέρωσε το Σώμα για την κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

«Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ώστε κανένας πολίτης και καμιά οικογένεια να μην κινδυνέψουν να βρεθούν στο δρόμο. Τώρα είναι η στιγμή που επιβάλλεται να συνενώσουμε δυνάμεις και να προστατέψουμε την οικογενειακή στέγη από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έρχονται. Γιατί αποτελεί μείζον κοινωνικό, πολιτικό , αλλά και νομικό ζήτημα. Η αναγκαιότητα της άμεσης νομοθετικής ρύθμισης και της τροποποίησης άρθρου του Συντάγματος είναι επιβεβλημένη», σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν θετική την πρωτοβουλία και υπέγραψαν το κείμενο που θα σταλεί στην Κυβέρνηση.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας συνοδευόμενος από την  βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας φύλων Αναστασία Τογιοπούλου, παρέστησαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, προκειμένου να ενημερωθούν  για την προσπάθεια της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παραμείνει απαθής, θα αγωνιστεί ούτως ώστε καμιά οικογένεια να μην χάσει το σπίτι της. Γιατί η οικογενειακή στέγη αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά τους τόσο η πρόεδρος Αννα Μαστοράκου , όσο και τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου εξήραν την προσπάθεια και στην συντριπτική πλειοψηφία τους υπέγραψαν το κείμενο που θα σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ζητηθεί η νομοθετική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης. 

Διαβάστηκε 944 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.