Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:36 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 18:38

Πώς επηρεάζει ο έρωτας το ανθρώπινο σώμα σύμφωνα με την επιστήμη!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O έρωτας στη ζωή ενός ανθρώπου είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο και η επιστήμη πάντα το εξετάζει!

Οι παρακάτω 19 επιστημονικές εξηγήσεις αποκαλύπτουν πως επηρέαζει ο έρωτας το ανθρώπινο σώμα!

1. Ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» είναι αληθινός και προκαλείται… χημικά.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως απλώς και μόνο με ένα κοίταγμα, ένας άνθρωπος μπορεί να ερωτευτεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χάρη σε μία απότομη αύξηση της ποσότητας μίας πρωτεΐνης γνωστής και ως «νευρικός αυξητικός παράγοντας».

2. Οι «πεταλούδες» στο στομάχι προκαλούνται και αυτές… χημικά.
Ο έρωτας προκαλεί μία έκρηξη στην αδρεναλίνη, η οποία ενεργοποιεί την ενστικτώδη διαδικασία «μένω ή φεύγω». Και τότε ξεκινούν όλα!

3. Οι κόρες των ματιών μεγαλώνουν όταν κοιτάμε αυτόν που έχουμε ερωτευτεί.
Όταν υπάρχει οπτική επαφή με το άτομο που είμαστε ερωτευμένοι, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται φυσικά. Μάλιστα, είναι πιο εύκολο να ερωτευτούμε κάποιον που έχει από τη φύση του μεγαλύτερες κόρες ματιών, αφού υποσυνείδητα τον βρίσκουμε πιο ελκυστικό.

4. Κατά την περίοδο που πρωτοερωτευόμαστε πραγματοποιούνται -κυριολεκτικά- χημικές αλλαγές στον εγκέφαλο…
Ένα μεθυστικό κοκτέιλ χημικών ουσιών, όπως η βασοπρεσίνη, η ντοπαμίνη και η κορτιζόλη, θα πλημμυρήσει τον εγκέφαλο του ατόμου από την πρώτη στιγμή που θα γίνει το κλικ.

5. … οι αλλαγές όμως δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από ένα χρόνο…
Σύμφωνα με έρευνες, αυτές οι αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου μας σπάνια διαρκούν παραπάνω από έναν χρόνο και ύστερα από αυτόν θα επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν ερωτευτούμε.

6. …μετά από αυτόν το χρόνο όμως, το άτομο μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάγκη και θέληση για σωματική επαφή.
Παρά το γεγονός πως αυτές οι «αισιόδοξες» αλλαγές στη χημική σύσταση του εγκεφάλου μας δεν είναι μόνιμες, αν η σχέση συνεχιστεί, τότε η ανάγκη για χάδια και αγκαλιές θα κορυφωθεί, εξαιτίας της αύξησης της ποσότητας μίας ορμόνης που λέγεται οξυτοκίνη και είναι γνωστή και ως η «ορμόνη της αγάπης». Ο εγκέφαλος προκαλεί συνεχόμενες εκκρίσεις οξυτοκίνης κατά τη διάρκεια της σωματικής επαφής των δύο συντρόφων. Οι γυναίκες μάλιστα βιώνουν διαφορετικά τα αποτελέσματα αυτής της ορμόνης: η οξυτοκίνη παίζει σημαντικό ρόλο στον γυναικείο οργασμό, ενώ την ίδια στιγμή είναι και η αιτία που οι γυναίκες θέλουν να μένουν αγκαλιασμένες με τον σύντροφό τους μετά το σεξ, σε αντίθεση με τους άντρες που προτιμούν να κοιμηθούν.

7. Πείτε αντίο στον πονοκέφαλο!
Η «ορμόνη της αγάπης» έχει επίσης διαπιστωθεί πως διώχνει μακριά τους πονοκεφάλους. Αγκαλιαστείτε! Τι περιμένετε;

8. Θα νιώσετε σαν να έχετε κάνει χρήση ναρκωτικών και υπάρχει και περίπτωση να εθιστείτε στον άνθρωπο που έχετε ερωτευτεί.
Ο έρωτας γεμίζει τον εγκέφαλο με ντοπαμίνη, την «ορμόνη της ευτυχίας». Τα επίπεδα της ντοπαμίνης αυξάνονται με τον ίδιο τρόπο όπως όταν γίνεται χρήση κοκαΐνης και μεταμφεταμίνης. Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που οι άνθρωποι εθίζονται στους εραστές τους και δεν αισθάνονται καλά μακριά τους.

9. Θα νιώσετε άγχος – με την καλή και όχι με την κακή έννοια.
Ο έρωτας γεμίζει το σώμα με κορτιζόλη, την ουσία που προκαλεί την αίσθηση του άγχους. Το συγκεκριμένο άγχος όμως δεν είναι πάντα αρνητικό, αφού είναι απαραίτητο για τη σωματική διέγερση.

10. Θα νιώθετε σωματική ευχαρίστηση μόνο και μόνο κοιτώντας μία φωτογραφία του εραστή σας…
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όταν ένας άνθρωπος κοιτάει απλά μία φωτογραφία του εραστή του, αυξάνεται αυτόματα η ροή του αίματος στα σημεία του εγκεφάλου που ελέγχουν την απόλαυση.

11. …και αν πονάτε κάπου, η φωτογραφία μπορεί και πάλι να σας βοηθήσει!
Κοιτώντας τη φωτογραφία του συντρόφου σας, ο μέτριος φυσικός πόνος μπορεί να μειωθεί κατά 40% ενώ ο έντονος κατά 15%.

12. Όταν κρατάτε το χέρι του αγαπημένου σας, τα νεύρα ηρεμούν και ο πόνος μειώνεται.
Η επιστήμη έχει αποδείξει πως όταν τα χέρια δύο συντρόφων είναι ενωμένα, οι νευρώνες χαλαρώνουν και ο φυσικός πόνος μπορεί να ανακουφιστεί.

13. Μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε ίδια με κάποιον που έχει OCD…
Ο έρωτας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της σεροτονίνης κατά 40% – στο ίδιο περίπου ποσοστό με αυτό των ατόμων που πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές.

14. …και μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε ίδια και με έναν σχιζοφρενή.
Τα τόσο αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης συναντώνται μόνο στους ερωτευμένους και στους σχιζοφρενείς.

15. Τα ετερώνυμα έλκονται.
Οι γυναίκες έλκονται από άντρες, των οποίων τα γονίδια παράγουν φερομόνες που είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

16. … εκτός κι αν παίρνετε αντισυλληπτικά.
Όταν μία γυναίκα όμως παίρνει αντισυλληπτικά χάπια, θα νιώσει έλξη για έναν άντρα που θα έχει ίδιες φερομόνες με εκείνη. Σε περίπτωση που η σχέση κρατήσει και η γυναίκα σταματήσει να παίρνει τα αντισυλληπτικά, τότε μάλλον θα προκύψει κάποιο πρόβλημα. Οι φερομόνες θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα και τότε είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να νιώθει έλξη για τον άλλο.

17. Ο έρωτας αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης των γυναικών και μειώνει των αντρών.
Ο έρωτας κάνει τις γυναίκες να νιώθουν ισχυρές. Οι άντρες όμως αρχίζουν και αισθάνονται λίγο περισσότερο όπως οι γυναίκες.

18. Ο πόνος του χωρισμού είναι κυριολεκτικός.
Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τα ίδια μονοπάτια για να νιώσει και συναισθηματικό και φυσικό πόνο. Και σύμφωνα με μελέτες όταν ένας άνθρωπος χωρίζει χωρίς να το θέλει, ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και οι δύο κατευθύνσεις.

19. Η «ραγισμένη καρδιά» υπάρχει πραγματικά και μπορεί μέχρι και να σκοτώσει.
Το «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς» είναι μία αληθινή πάθηση, γνωστή και ως καρδιομυοπάθεια λόγω στρες και προκαλεί μία προσωρινή μεγιστοποίηση της καρδιάς που σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία. Το φαινόμενο είναι συνηθέστερο στις γυναίκες παρά στους άντρες.

Πηγή: bovary

Διαβάστηκε 8160 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.