Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:38 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 22:13

Καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα σε αυτό τον εκπληκτικό κόσμο που ζούμε, κάθε συνάντηση και κάθε ευκαιρία γνωριμίας εξυπηρετεί έναν σπουδαίο σκοπό. Τίποτα δεν συμβαίνει καθαρά από τύχη.

Υπάρχει ένα μυστηριώδες φαινόμενο που συχνά συμβαίνει στις ζωές μας και το οποίο πολλές φορές δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με την επιστήμη ή με κάποιο άλλο «συμβατικό» μέσο. Μπορεί να φαίνεται κλισέ να πούμε ότι δεν υπάρχουν συμπτώσεις και ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, αλλά υπάρχει αλήθεια μέσα σε αυτές τις λέξεις.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που ονομάζεται ζωή, γνωρίζουμε όλα τα είδη ανθρώπων από πολλές κουλτούρες και πλαίσια και κάθε ένας από αυτούς εξυπηρετεί και έναν διαφορετικό σκοπό στην προαγωγή της ανάπτυξής μας. Κάποιοι από αυτούς μένουν για πάντα μαζί μας, επηρεάζοντάς μας με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Άλλοι ωστόσο, είναι τόσο ασήμαντοι, που μόλις που τους παρατηρούμε. Κάθε ένας από αυτούς, και οι συνδέσεις που αναπαριστούν, εξυπηρετούν έναν σκοπό, είτε επώδυνο, είτε ευχάριστο και μας διδάσκουν μαθήματα.

Κάποια από αυτά τα μονοπάτια που χρειάζεται να βαδίσουμε είναι δυσκολότερα από άλλα, αλλά αυτό είναι απλά μέρος του κύκλου της ζωής. Τόσο οι καλές όσο και οι κακές περιπέτειες είναι σημαντικές για να πλάσουν στην ουσία το ταξίδι σας. Και το ποιον θα γνωρίσετε αποτελεί ένα πάντα γοητευτικό μυστήριο.

5 είδη συγχρονικών συναντήσεων που θα έχετε με ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

1. Εκείνες που μας αφυπνίζουν

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που δεν μένουν για πολύ καιρό στη ζωή μας. Κάνουν μια στάση σε εμάς, για να μας υπενθυμίσουν τα όνειρα, τους στόχους μας και ύστερα συνεχίζουν το δρόμο τους. Το Σύμπαν μας στέλνει τέτοιους ανθρώπους, ώστε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και να κάνουμε βήματα για να τους προσεγγίσουμε.

2. Εκείνες που μας υπενθυμίζουν

Στη ζωή, συναντάμε άτομα, που μας βοηθούν να παραμένουμε στο μονοπάτι μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μας κρατούν στο σωστό δρόμο προς την ευτυχία και την επιτυχία. Αν και αυτοί οι άνθρωποι είναι συχνά προσωρινοί, αφήνουν ωστόσο μια μακροχρόνια επίδραση στην ψυχή μας.

3. Εκείνες που μας πιέζουν να μεγαλώσουμε

Ορισμένοι άνθρωποι είναι δάσκαλοι, άτομα που ορισμένες φορές μας δίνουν δύσκολα μαθήματα, που θα προάγουν την εξέλιξή μας. Αυτοί οι άνθρωποι θα μας διδάξουν πράγματα που ίσως παλεύαμε μέχρι τότε να μάθουμε από μόνοι μας.

4. Εκείνες που παίρνουν χώρο

Υπάρχουν και εκείνοι που συναντάμε και είναι παρόντες για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο που φαίνεται ασήμαντο. Είτε πέφτετε πάνω τους σε μια μικρή καφετέρια, είτε απλά τους προσπερνάτε σε έναν δρόμο. Κάνετε μικρές συζητήσεις μαζί τους, αλλά ποτέ μια βαθιά σύνδεση. Αυτοί αποτελούν τους ανθρώπους που παίρνουν χώρο για εσάς.

5. Εκείνες που μένουν

Ένα μικρό ποσοστό εκείνων που συναντάμε στη ζωή μας θα μείνουν πραγματικά για πάντα δίπλα μας. Τέτοιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι και συνήθως δύσκολο να βρεθούν, αλλά είναι με διαφορά τα πιο πολύτιμα άτομα που γνωρίζουμε. Είτε είναι στενοί φίλοι, σύντροφοι ή οικογένεια, έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στις ζωές μας. Εκείνοι είναι που θα σας σηκώσουν, όταν πέσετε και θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Η παρουσία τους και μόνο είναι αρκετή για να σας πιέσει να κάνετε πράγματα που αλλιώς δεν θα παίρνατε την απόφαση ποτέ να κάνετε.

Χρειάζεται να είστε υπομονετικοί με το σύμπαν, για να γνωρίσετε αυτούς τους σπάνιους ανθρώπους. Αλλά όταν τελικά συνδεθείτε με αυτά τα ιδιαίτερα άτομα, θα είναι δίπλα σας για πάντα. Θα μοιράζονται μαζί σας παρόμοια όνειρα και στόχους και θα επιθυμούν πραγματικά την ευτυχία σας.

Photo: Author/Depositphotos

http://enallaktikidrasi.com

Διαβάστηκε 8615 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.