Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:00 πμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 11:33

Σε νέες μεγάλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Παιδικό Πανεπιστήμιο η Καραμελίτσα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βρεθήκαμε το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού Παιδικό... Πανεπιστήμιο “η Καραμελίτσα” στην οδό Ελευθερίας στον Άγιο Κων/νο. Εντυπωσιαστήκαμε από την ευρυχωρία,την λειτουργικότητα των χώρων, την διακόσμηση ,την καθαριότητα και τις προδιαγραφές ασφάλειας των εγκαταστάσεων του σταθμού. Η υπεύθυνη του σταθμού κα Γεωργία Φρόση μίλησε για τις δυνατότητες και την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης στην Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr

karamelitsa egkainia 36

Για ποιο λόγο ήρθατε σε νέο χώρο;

Στη ζωή μας τα πάντα εξελίσσονται . Είναι λοιπόν αδύνατο μια επιχείρηση που αποτελεί και η ίδια ζωντανό οργανισμό να μείνει πίσω από αυτές στις εξελίξεις. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή πάρθηκε η απόφαση πως ο σταθμός έπρεπε να εκσυγχρονιστεί και να μεταφερθεί σε έναν μεγαλύτερο χώρο που θα επέτρεπε και σε εμάς τους παιδαγωγούς να δουλεύουμε πιο άνετα ,μιας και μιλάμε για έναν χώρο γύρω στα 400 τετραγωνικά .αλλά και στα παιδιά να κινηθούν, να παίξουν και να μάθουν σε έναν χώρο που τους παρέχει περισσότερη ασφάλεια μιας και είναι φτιαγμένος βασισμένος στις καινούριες προδιαγραφές κι όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Από ποιες ηλικίες παιδάκια έρχονται στον σταθμό;

Από δυο μηνών,έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Περιγράψτε μας τον χώρο

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Καραμελίτσα διαθέτει μεγάλες αίθουσες. Έχει δύο τμήματα βρεφών όπου φιλοξενούνται βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και δύο τμήματα νηπίων που φιλοξενεί παιδιά από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Η δυναμικότητα του σταθμού είναι γύρω στα 70 παιδιά. Έχει γίνει με τις τελευταίες προδιαγραφές. Παρέχει πρόσβαση σε άτομα ΑΜΕΑ Διαθέτει κεντρική μονάδα θέρμανσης και ψύξης, πυρόσβεση με τα πλέον αυστηρά πρότυπα ,μια υπέροχη αυλή με χλοοτάπητα όπου τα παιδιά ευχαριστιούνται παιχνίδι και φυσικά με τα καλύτερα παιχνίδια. Εκτός των χώρων φυσικά αυτό που μένει ίδιο στο σταθμό μας είναι η αγάπη μας για τα παιδιά.

Μετά την αγκαλιά της μαμάς, τι χρειάζεται το παιδί;

Μια άλλη αγκαλιά. Ζεστή και αληθινή .Την αγκαλιά της δασκάλας του ,που θα το κάνει να νιώσει ασφάλεια και θα χτίσει μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης.

karamelitsa egkainia 05

Εσείς που είστε τόσα χρόνια στο χώρο, βρίσκεται τα παιδιά που φιλοξενήσατε μικρά όταν πλέον έχουν μεγαλώσει; Πώς αισθάνεστε τότε;

Φυσικά και συμβαίνει αυτό. Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα να βλέπεις στο δρόμο παιδιά που τα είχες σε τόσο τρυφερή ηλικία να είναι πλέον στην εφηβεία ή και πιο πάνω και να σε χαιρετούν στον δρόμο. Μάλιστα πρόσφατα συναντήθηκα τυχαία με ένα κορίτσι που την είχα φιλοξενήσει στον σταθμό όταν πρωτοξεκίνησα και ενώ είχε αλλάξει εμφανισιακά την αναγνώρισα από το βλέμμα της, την προσφώνησα με το όνομά της και έμεινε έκπληκτη που την θυμόμουνα. Είναι αλήθεια ότι όλα τα παιδιά που πέρασαν από το σταθμό μας έχουν μια καλή πορεία στην ζωή τους και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ περήφανη.

Έχετε επαφή με τα παιδιά αφού φύγουν από τον σταθμό;

Βέβαια. Και είναι υπέροχο. Μιλάμε, μου στέλνουν μηνύματα και πολύ συχνά μου μιλούν για τις αναμνήσεις τους στο σταθμό ,για το πόσο καλά πέρασαν και αυτό με ικανοποιεί πολύ.

karamelitsa egkainia 11

Όσον αφορά τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων;

Τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

karamelitsa egkainia 39

Για τους γονείς που ενδιαφέρονται ενημερώνουμε ότι ο σταθμός συμμετέχει και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων και πως με τη μετεγκατάσταση του σταθμού έχουν ανοίξει επιπλέον θέσεις για βρέφη και νήπια.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: +30 26410 58397
 

karamelitsa egkainia 27

karamelitsa egkainia 17

Τμήμα παραγωγής ειδήσεων και ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 14329 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 12:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033