Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:00 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 18:28

Δήμος Αγρινίου: Δωρεάν στα ΚΑΠΗ οι ηλικιωμένοι!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν θα καταβάλλονται πλέον χρήματα για εγγραφή – Εμπλουτισμός δράσεων και εκδηλώσεων

Στέγη, «αγκαλιά» και συντροφιά έχουν βρει ηλικιωμένοι του Δήμου Αγρινίου που επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ και είναι μέλη τους. Ο Δήμος διαθέτει τρία ΚΑΠΗ, ένα στον Άγιο Δημήτριο, ένα στον Άγιο Κωνσταντίνο και ένα στο Καινούριο, τα οποία «απασχολούν» 1.000 ηλικιωμένους!

Μέσα από τις δράσεις που διοργανώνονται από τους διοικούντες των ΚΑΠΗ, οι ηλικιωμένοι νιώθουν και είναι ενεργοί. Οι ηλικιωμένοι καλλιεργούν περαιτέρω χαρακτηριστικά ισότιμης ομαδικής συναναστροφής και συμπεριφοράς, χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και ατομικές ιδιαιτερότητες.

Ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΚΑΠΗ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου: «ο Δήμος λειτουργεί τρία ΚΑΠΗ, ένα στον Άγιο Κωνσταντίνο, ένα στον Άγιο Δημήτριο και ένα στο Καινούριο. Στα ΚΑΠΗ έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν άτομα άνω των 65 ετών. Εκεί μπορούν να ασχοληθούν με διάφορα ψυχαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα, ή απλά να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους πίνοντας τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους. Τα μέλη των ΚΑΠΗ τα προηγούμενα χρόνια πλήρωναν 10 ευρώ για την εγγραφή τους και 5 ευρώ για επανεγγραφή για τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν, αλλά και τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους. Όλα αυτά από χθες τα παρέχουμε δωρεάν. Επίσης, πέραν των δημιουργικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, όλα τα μέλη των τριών ΚΑΠΗ κάθε καλοκαίρι έχουν το δικαίωμα να κάνουν 10 μπάνια, τα οποία παρέχονται δωρεάν από τον Δήμο και την αρμόδια υπηρεσία. Επιπροσθέτως, διοργανώνονται εκδρομές για τους ηλικιωμένους εντός και εκτός Ελλάδας, τις οποίες όμως πληρώνουν μόνοι τους» ανέφερε ο κ. Βασιλείου, ο οποίος εστιάζοντας στις δραστηριότητες και σε συνάρτηση με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία συμπλήρωσε: «το ΚΑΠΗ του Καινουρίου στις εκδηλώσεις «Θέστια» συμμετείχε προσφέροντας τρόφιμα ενώ παρουσίασαν και το δικό τους χορευτικό».

Ο στόχος για τα ΚΑΠΗ και τα μέλη τους, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βασιλείου, είναι να δώσουν ακόμη περισσότερα κίνητρα στους ηλικιωμένους, καθώς δεν θεωρούν ότι είναι παροπλισμένοι. «Σκεφτόμαστε συγκεκριμένα κάποιοι ηλικιωμένοι να επισκέπτονται παιδικούς σταθμούς του Δήμου να λένε παραμύθια στα παιδιά, να διοργανώνουμε bazaar με προϊόντα που μπορούν να δημιουργήσουν».

Στα ΚΑΠΗ επίσης γίνονται φυσικοθεραπείες, υπάρχουν γιατρός και Κοινωνικός Λειτουργός που υποστηρίζουν τους ηλικιωμένους για κάθε θέμα που τους απασχολεί. Παράλληλα, αυτό το διάστημα ο Δήμος κάνει παρεμβάσεις στα κτίρια των ΚΑΠΗ ώστε να τα διατηρήσει σε καλή κατάσταση.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1661 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.