Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:44 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 17:31

Ιόνια Οδός: Με Σπίρτζη στην κυκλοφορία το Μενίδι – Σελλάδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι τελευταίες «πινελιές» έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του sinidisi.gr περί τα τέλη της άλλης εβδομάδας πρόκειται να παραδοθεί το τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Σήμερα, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων, διαρκεί σχεδόν 2 ώρες, αντί 3,5 ωρών που απαιτούνταν, μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ήδη, η απόσταση από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία μειώθηκε στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών, μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Τα δυο τμήματα

Στο τμήμα από Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας υπολείπεται η παράδοση 27 χλμ., λόγω καθυστέρησης στην παράδοση της γης στην περιοχή του Κρίκελλου.

Σε ότι αφορά το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου «Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία», μήκους 14 χιλιομέτρων, η παράδοσή του υπολογίζεται τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Το έργο έχει καθυστερήσει, λόγω απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού.

Η Ιόνια Οδός, των 196 χλμ., θα έχει 4 μετωπικούς σταθμούς διοδίων και 5 πλευρικούς.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1440 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.