Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:46 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 22:59

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργoς Βελισσάρης στο AgrinioBestOf.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συναντήσαμε τον δημοφιλή τραγουδιστή και πολύ αγαπητό στο κοινό Γιώργο Βελισσάρη στην Καμαρούλα Αγρινίου στο Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας. Η Χρύσα Σπαή μίλησε μαζί του λίγο πριν ανέβει στην πίστα δινοντάς μας την ευκαιρία να μάθουμε κάποια πράγματα για αυτόν.

velisaris 001    
Γιώργο πότε είχες την πρώτη επαφή με το Δημοτικό Τραγούδι;

Στην ηλικία των δεκατριών ετών στο χωριό μου (τα Τσίπιανα Ηλείας) είχε έρθει ένα συγκρότημα (τοπική ορχήστρα) από την Τρίπολη να παίξουν. Ο άνθρωπος που έπαιζε κλαρίνο, ο οποίος μετέπειτα έγινε γαμπρός μου, ήταν αυτός που με έβγαλε τραγουδιστή.

Κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, τι εισπράτετε από το κοινό;

Αγάπη. Πολύ αγάπη. Και είναι αυτό που επιθυμεί κάθε καλλιτέχνης.

Πόσα CD έχετε εκδώσει μέχρι στιγμής ;

Εχω εκδώσει 15 CD με το τελευταίο που εκδώθηκε πρόσφατα, και έχει τον τίτλο «Είμαι σε απόγνωση»

Η νεολαία ακολουθεί την παραδοσή μας; το Δημοτικό Τραγούδι;

Η νεολαία τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι έχει πολύ καλή σχέση με το Δημοτικό Τραγούδι καθότι στα πανηγύρια αποτελεί μεγάλο ποσοστό από το κοινό. Συμμετέχει χορεύοντας και τραγουδώντας και γενικά φαίνεται ότι περνάει καλά.

Οι εντυπώσεις από τα πανηγύρια που γίνονται στην Αιτωλοακαρνανία;

Εχω πολύ καλές εντυπώσεις. Οφείλω να ομολογήσω ότι η Αιτωλοακαρνανία με έχει στηρίξει πάρα πολύ εμένα. Από τα πρώτα μεγαλύτερα πανηγύρια που έχω έλθει είναι στην Αιτωλοακαρνανία. Ευχαριστώ τον κόσμο για αυτό.

velisaris 002

Η Οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον Ελληνα ή προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του χωρίς να χάνει το κέφι του;

Φυσικά τον έχει επηρεάσει και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του χωρίς να χάνει το κέφι του αλλά η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους μας, τα πάντα, αλλά ο Ελληνας δεν το βάζει κάτω.

Θεωρείστε ενας από τους βασιλιάδες του Δημοτικού Τραγουδιού ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους, πείτε μας δυο λόγια για αυτό;

Βασιλιάς δεν θα το’λεγα εγώ. Αυτά πρέπει να τα πεί ο κόσμος, όχι εγώ. Ο κόσμος με αγάπησε, αγάπησε τα τραγούδια μου από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πώ κάτι άλλο εγώ.

velisaris 003

Τα επόμενα βηματά σας;

Τον Οκτώβριο πάω Αμερική, θα μείνω και τον Νοέμβριο. Μετά θα πάω Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ντουμπάι, Γερμανία και τον χειμώνα μάλλον θα δουλεύω σε μαγαζί στην Αθήνα, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο.

Πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση;

Είναι πολύ σημαντικό τις μέρες που περνάμε γιατί είναι δύσκολες οι μέρες αυτές όπως είπαμε και πρίν με την κρίση. Το Δημοτικό Τραγούδι είναι η Ελλάδα μας και το στηρίζουμε, όλα τα παιδιά, όχι μόνο εγώ.

Άλλο μέλος της οικογενειάς σου ασχολείται με την μουσική;

Βεβαίως. Εχω τον ανηψιό μου που παίζει κλαρίνο, την αδελφή μου που τραγουδάει. Είναι οικογενειακή μας υπόθεση το Δημοτικό Τραγούδι.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους αναγνώστες του site σας το οποίο ξέρω ότι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και ευχαριστώ για την συνέντευξη, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που με στηρίζει, θέλω να περνάει όλος ο κόσμος καλά και να έχει υγεία.

velisaris 006

velisaris 005

Ακολουθεί ένα βίντεο που μας παραχώρησε η κα Αντζελα, αναγνώστρια του site μας. 

Τμήμα παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 22727 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 00:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033