Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:44 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 22:42

Τα έχει πει ο Πλάτωνας αιώνες πριν…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα αντέξει το ελληνικό πολιτικό σύστημα που υπάρχει στη χώρα μια συμφωνία, αλλά  και να την κάνει δεν θα μπορεί μετά να την υποστηρίξει. Εκτός κι αν  όντως  από αυτό το σχεδόν 62% που ψήφισε πρόσφατα «όχι» οι πιο πολλοί θέλουν να μείνει η Ελλάδα με αυξημένο κόστος στο ευρώ, πράγμα που δύσκολα μπορεί πια να αποδειχτεί παρά μόνο με εκλογές.  Ή εκτός κι αν δούμε πρωτοβουλίες που δεν τις φανταζόμασταν που θα απελευθερώσουν π.χ. τον Λαφαζάνη ή τον Στρατούλη από το πικρό ποτήρι μιας συμφωνίας που όπως φαίνεται την πρωτοβουλία στη σύνταξή της την έχουν οι Γάλλοι! Τόσο έτοιμοι ήμασταν…

Από την άλλη δεν νομίζω κι ότι ο Ευρωπαϊκός βορράς πείθεται πια ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο. Πολλοί έμειναν στη χτεσινή επίσκεψη της Μέρκελ στην Αλβανία και τα καλά λόγια που είπε για την ενταξιακή πορεία της γείτονος, σε αντίθεση με το «δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Ελλάδα». Δεν είδαν όμως ότι μετά πήγε στην Σερβία. Ναι, εκείνη που την βομβάρδισαν «οι σύμμαχοι», την ομόδοξη και αντιστασιακή. Και πάνω κάτω είπε ότι οι φίλοι μας οι Σέρβοι έζησαν πόλεμο αλλά τώρα προτιμούν τις αλλαγές της ανοιχτής οικονομία για να βρουν επενδύσεις και να μπουν στην Ε.Ε. Με μας συμβαίνει το αντίθετο και μπορούν να σας το περιγράψουν έκθαμβοι Αλβανοί ή Μολδαβοί που ζουν ακόμα στα μέρη μας. Έχουν πάθει πλάκα μαζί μας γιατί ξέρουν εκείνοι ότι ανθρωπιστική κρίση δεν είναι να χρωστάς την πιστωτική.

Αλλά, σε τελική ανάλυση, έναν λαό δεν μπορείς να τον βάλεις με το ζόρι να κάνει κάτι που δεν το επιθυμεί. Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους βαλκανικούς λαούς που ο πόθος τους ήταν να ανοιχτούν στον κόσμο από την πολλή κλεισούρα. Εμείς ποθήσαμε άλλους κόσμους και ίσως πρέπει αυτός ο τρόπος σκέψης να κυβερνήσει χωρίς βοήθεια, να  πάρει την ευθύνη και να φύγει πίσω από τα πανό.

Ίσως θα έπρεπε να αφήσουμε τον χαμένο στόχο των μεταρρυθμίσεων που δεν τις πιστεύει ο πολύς κόσμος-τελικά τον ίδιο τον στόχο της παραμονής στο  ευρώ-και να εστιάσουμε στο να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστω με ένα ειδικό καθεστώς. Το σοκ και η ήττα από μια ενδεχόμενη έξοδο θα σήμαινε ένα βάρος που δεν θα μπορέσει να το σηκώσει μια χώρα με ρόλο και θέση σαν τη δική μας.

Βέβαια ήδη κλονίζονται οι ελευθερίες. Αλήθεια τι θα πει «επέμβαση εισαγγελέα για υποκίνηση σε απείθεια»; Απαγορεύεται να ζητάς  ανυπακοή και ανατροπή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα; Παράλειψή μας, χτες που αναφέραμε τα περί αρχαίας Δημοκρατίας, δεν είπαμε ότι τα έγραψε ο Τ. Θεοδωρόπουλος. Σε νέο άρθρο του θύμισε εκείνο που γράφει η Πολιτεία του Πλάτωνα: «Η Τυραννία ξεκινά όταν ο γονιός φοβάται το παιδί του κι όταν ο δάσκαλος φοβάται τον μαθητή του»! Απίστευτο ε; Θυμίζει ακριβώς ότι έγινε, σχεδόν χειρουργικά, στην Ελλάδα από τον Δεκέμβρη του 2008 και μετά. Έτσι δεν είναι; Τελικά, να γιατί σχεδόν απαγορεύονται τα ελληνικά στα σχολεία μας…

Γ.Σ.

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 3898 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.