Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  9:52 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 21:47

25 χρόνια ΠΕΚ: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών χθες, σήμερα, αύριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 16/06/2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα «Σωκράτης» του συνεδριακού κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η ημερίδα του ΠΕΚ Πάτρας με θέμα: «25 χρόνια ΠΕΚ:

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών χθες, σήμερα, αύριο» σε συνεργασία με το 1ο, 2ο και 3ο ΠΕΚ Αθήνας, το ΠΕΚ Ηρακλείου, το 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης και τα ΠΕΚ Τρίπολης και Κοζάνης με δια ζώσης και εξ αποστάσεως συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα των περιφερειακών ενοτήτων ευθύνης του ΠΕΚ Πάτρας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλληνία) και μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο μέσω live streaming με την υποστήριξη των ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης, αναστοχαζόμενοι πρωτίστως το παρελθόν και αξιολογώντας τις δράσεις του σήμερα, προκειμένου να στοχεύσουμε σε ένα πιο ελπιδοφόρο και πιο αποτελεσματικό μέλλον για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε περιφερειακό αποκεντρωμένο επίπεδο. Προς αυτήν την κατεύθυνση επικεντρώθηκαν με τις εισηγήσεις τους οι προσκεκλημένοι ομιλητές, οι κ.κ.:

Παύλος Χαραμής, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με θέμα εισήγησης «Το “Π” του ΠΕΚ: Κλίμακες, επανεδαφισμοί και η γηγενής επιμορφωτική πολιτική»,

Γιώργος Μπαγάκης, Καθηγητής, Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, π. Πρόεδρος Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) με θέμα εισήγησης «Ανίχνευση ελληνικής δυναμικής για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Αναστοχαζόμενοι σε αρετές και παθογένειες»,

Χαράλαμπος Ζαγούρας, Καθηγητής Παν/μιου Πάτρας, Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» με θέμα εισήγησης «Ανίχνευση ελληνικής   δυναμικής   για   την   επαγγελματική   ανάπτυξη   των   εκπαιδευτικών. Αναστοχαζόμενοι σε αρετές και παθογένειες» και Δημήτριος Βεργίδης, Καθηγητής, ΠΤΔΕ Παν/μιο Πατρών με θέμα εισήγησης «Αποτελέσματα Έρευνας   Διερεύνησης Επιμορφωτικών Αναγκών Εκπαιδευτικών περιοχών ευθύνης ΠΕΚ Πάτρας».

Σοφία Αυγητίδου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας     -     Τμήμα Νηπιαγωγών, με θέμα εισήγησης « Ο ρόλος της επιμόρφωσης στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου» 

Η έναρξη της ημερίδας περιελάμβανε ένα μικρό μουσικό δρώμενο από την κ. Κων/να Σακκά-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ16. Ακολούθως, ο Δ/ντής του ΠΕΚ Πάτρας Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης απηύθυνε τον πρώτο χαιρετισμό καλωσορίζοντας και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Δυτ Ελλάδας κ. Κων/νος Γιαννόπουλος, οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφία Χριστοπούλου και κ. Θεόδωρος Μπαρής.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών Αρχιμανδρίτης

Θεόκλητος Παντελίδης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πριν τις κεντρικές εισηγήσεις, ο Δ/ντής του ΠΕΚ   Πάτρας   Δρ.   Σπυρίδων   Παπαδάκης   αναφέρθηκε   στον   απολογισμό   του επιμορφωτικού έργου του ΠΕΚ Πάτρας την περίοδο Οκτωβρίου 2016 - Ιουνίου 2017. Στη συνέχεια οι κ.κ.   Αθανάσιος Καραλής , Ιωσήφ Φραγκούλης, Νικόλαος Μακροδήμος, Αιμιλία Μίχαλου και Δημήτρης Ζησιμόπουλος ως εκπρόσωποι των επιμορφωτών και οι κ.κ. Καννά Ελένη, Άγγελος Μπαντούνας, Σωτήριος Κοράκης και Χρήστος Χριστακούδης, ως εκπρόσωποι των επιμορφούμενων των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ανέβηκαν στο βήμα και έκαναν σύντομες εισηγήσεις και παρουσιάσεις που αφορούσαν στα σεμινάρια που συμμετείχαν.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση επί των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των ΠΕΚ 1ο Αθήνας και Κοζάνης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε και από την πρώτη στην εικοσιπενταετή   πορεία   τους   συνεργασία   των   ΠΕΚ   για   την   υλοποίησή   της καταδεικνύοντας με εμφατικό τρόπο ότι τα Περιφερειακά Κέντρα Επιμόρφωσης δύνανται με τη στήριξη της Πολιτείας να αναλάβουν τον επιμορφωτικό ρόλο που τους αναλογεί καθιστώντας εφικτό το αίτημα για αποκεντρωμένη, σε περιφερειακό επίπεδο, επιμόρφωση.

Ιστοσελίδα Ημερίδας: http://hmeridapekpatras.blogspot.gr/

Video Ημερίδας: https://youtu.be/z2x6XOPS-bc

Ιστολόγιο ΠΕΚ Πάτρας: http://blogs.sch.gr/pekpatras 

 

Διαβάστηκε 1611 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 22:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.