Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:51 πμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 18:13

Στους … λογιστές για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η φετινή εγγκύκλιος για τις  εγγραφές μαθητών/τριών σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2017-2018 προκαλεί εκπλήξεις και…αντιδράσεις.

Ξαφνιασμένοι δηλώνουν πολλοί γονείς και στο Αγρίνιο καθώς ενημερώθηκαν ότι όχι μόνο θα εφαρμοστεί νέο σύστημα αποκλειστικά ηλεκτρονικών εγγραφών ειδικά και μόνο στα ΕΠΑΛ, αλλά ότι αυτό θα γίνεται μόνο με τους κωδικούς του ΤΑΧΙSNET.
«Τον παλιό καιρό, οι κηδεμόνες των μαθητών υπέβαλαν έντυπη αίτηση εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής των παιδιών τους στα ΕΠΑΛ. Από τώρα και στο εξής, πολλοί γονείς που δεν έχουν γνώση υπολογιστών θα πρέπει να ζητούν τη συνδρομή και του…λογιστή«, λένε χαρακτηριστικά/
Οι γονείς  ,όπως αναφέρεται στην καταγγελία που εστάλη σε  τοπικά μεσα ενημέρωσης, ζητούν την άμεση παρέμβαση των υπουργών, βουλευτών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ώστε το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους στο ΕΠΑΛ της επιλογής τους με έντυπη αίτηση. Σχετικό κύμα αντιδράσεων μάλιστα καταγράφεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γυμνασίων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά δήλωση προτίμησηςηλεκτρονικά για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017.
Επίσης, οι Διευθυντές των Επαγγελματικών Λυκείων οφείλουν να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους κηδεμόνες των μαθητών ή τους ίδιους τους μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, ότι η εγγραφή και η ανανέωση εγγραφής για το σχολικό έτος 2017-2018 υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017.»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1122 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.