Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:32 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 18:52

Έκθεση χαρακτικής µε έργα µαθητών εµπνευσµένα από την παρακαταθήκη της Βάσως Κατράκη (Παρ 9 - Κυρ 11/6/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι εικαστικοί – εκπαιδευτικοί Βρανίτσα Κλειώ και Μαλτέζου Βαρβάρα σε συνεργασία µε τις Διευθύνσεις των Δηµοτικών Σχολείων 1ου, 2ου και 3ου Αιτωλικού, του 2ου Δηµοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και του Δηµοτικού Σχολείου Γουριάς διοργανώνουν από 9 έως 11 Ιουνίου 2017 Οµαδική Έκθεση Χαρακτικής των µαθητών µε τίτλο «Εντός Του Ασπρόµαυρου» στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών, Μουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό.

Oι µαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης των Δηµοτικών Σχολείων κατά τη διδασκαλία είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή µε το βαθιά ανθρωποκεντρικό έργο της Βάσως Κατράκη και µε τις έννοιες και τα σύµβολα που πραγµατεύεται µέσα από αυτό η Ελληνίδα ζωγράφος και διεθνώς διακεκριµένη χαράκτρια όπως η ελπίδα, η ελευθερία, η δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα εξοικειώθηκαν µε την τέχνη της χαρακτικής και τα χαρακτηριστικά της όπως η αντίστροφη οπτική, η µετάπλαση του υλικού και η τύπωση, πειραµατίστηκαν µε τα υλικά και δηµιούργησαν έργα βασισµένα στις εικόνες και την εµπειρία που αποκόµισαν. Χαρακτικά, ζωγραφική σε βότσαλα, κολάζ και εγκαταστάσεις στο χώρο του µουσείου αναβιώνουν το έργο της Βάσως Κατράκη και τις διαχρονικέςαξίες που αυτό πρεσβεύει και έρχονται µεταξύ τους σε έναν δυναµικό διάλογο όπου το παρελθόν συνοµιλεί µε το παρόν.


Η έκθεση αποτελεί µια σηµαντική πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει µέσω της εικαστικής γλώσσας το συναίσθηµα των µαθητών και την κριτική τους σκέψη γύρω από ανθρωπιστικές αξίες και σηµαντικά µέχρι και σήµερα ζητήµατα του καιρού µας. Πρόκειται για ένα εγχείρηµα όπου η συνέκθεση και η εξωστρέφεια των έργων των µαθητών-δηµιουργών προσφέρουν µια σηµαντική εµπειρία στους ίδιους αλλά και στους επισκέπτες, ενήλικες και παιδιά. Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών- Μουσείο Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό, όπου θα πραγµατοποιηθεί η έκθεση, αναµένει το κοινό για τα εγκαίνια την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 18:30 µµ.

Πληροφορίες
Χώρος: Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών- Μουσείο Βάσω Κατράκη
Διεύθυνση: Ανδρέα Συγγρού, Αιτωλικό, 30400
Τηλ: 2632023269
Διάρκεια έκθεσης: 9 εως 11 Ιουνίου 2017
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 πµ -13:00 µµ
Είσοδος: Ελεύθερη στο κοινό

Διαβάστηκε 1212 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.