Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:00 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 19:36

Αγρίνιο: 1,2 εκ. ευρώ για αναδιαμόρφωση του Παλαιού Νοσοκομείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την τελική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την «Αναδιαμόρφωση του κτιρίου (Κ7) του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου για τη στέγαση του ΠΕΔΥ-ΜΕ Αγρινίου» έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων για την αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου. Σύμφωνα με την απόφαση, ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 1,2 εκ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή, μαζί με την μελέτη των μηχανικών και τον προϋπολογισμό του έργου, έχει ήδη αποσταλεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Απομένει δηλαδή πλέον μόνον η απόφαση της Περιφέρειας για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, για τις δομές Υγείας.

Το έργο κρίνεται από το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει στην απόφασή του, «στρατηγικής προτεραιότητας». «Για εμάς τους κατοίκους της περιοχής και συνολικά της πόλης είναι έργο ζωής» συμπληρώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και τονίζει: «Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η εγκατάλειψή του και, ως δημόσια περιουσία, να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και με την πρέπουσα προσοχή».

Με το έργο αυτό, βέβαια, ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση και των υπολοίπων χώρων του, τη μεταφορά σ’ αυτό και άλλων υπηρεσιών. Άλλωστε το συνολικό εμβαδόν του Παλαιού Νοσοκομείου ανέρχεται στα 7.000 τ.μ.

Η Επιτροπή σημειώνει πως «μετά την εξέλιξη αυτή, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την αξιοποίηση του συνόλου των χώρων του Παλαιού Νοσοκομείου και καλούμε τους φορείς της πόλης να κινητοποιηθούν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση».

Τα δύο σχετικά έγγραφα:

 agriniovoice.gr
Διαβάστηκε 773 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.