Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:34 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 18:38

Θεατρική παράσταση από το Λύκειο Παραβόλας (Τετ 5/4/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για μία ακόμη χρονιά το Γενικό Λύκειο Παραβόλας συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το έργο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στις 20:00.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ουκρανίας φτάνει ένας ρομαντικός νέος δάσκαλος για να διδάξει. Γρήγορα όμως ανακαλύπτει πως δύο αιώνες πριν ένας κόμης έριξε μια κατάρα στο χωριό: όλοι οι κάτοικοι να γεννιούνται και να πεθαίνουν ηλίθιοι!

Ο δάσκαλος θα πέσει θύμα της κατάρας αν δεν καταφέρει σε διάστημα είκοσι τεσσάρων ωρών να εκπαιδεύσει τη Σοφία Ζουμπρίτσκι, κόρη του νέου του εργοδότη, ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα…

Εκκεντρικές προσωπικότητες του χωριού ξεδιπλώνουν ακόμη τη δική τους ηλιθιότητα προκαλώντας αυθόρμητο γέλιο.  Είναι όμως και εκείνοι οι άνθρωποι που μας οδηγούν σε περίσκεψη για την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία.

Δε μένει παρά να μάθουμε την αιτία της τρομερής κατάρας και αν αυτή θα συνεχίσει να επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων του Κουλιέντσικοφ.

Η θεατρική ομάδα του σχολείου , κάνοντας πράξη τη ρήση του Κάρολου Κουν «Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας«, επιχειρεί να αναδείξει ένα ακανθώδες, διαχρονικό θέμα, όπως αυτό της χειραγώγησης της γνώσης  και της καλλιέργειας των ανθρώπων από τους φορείς εξουσίας.  Η «κατάρα» μπορεί βέβαια να λυθεί!

Αρκεί οι νέες ιδέες και ο έρωτας να ασκήσουν ενεργό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου και κυρίως του νέου.

Διαβάστηκε 1912 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.