Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:27 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 23:43

Με αφορμή τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο

Και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια φορά μεθοδεύεται η μεταφορά των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Πάτρα. Και οι φοιτητές ψήφισαν υπέρ αυτού που τους προτείνεται (κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι΄αυτό) βάζοντας ως προϋποθέσεις : δημόσια –δωρεάν φοιτητική μέριμνα, κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων και πρόσληψη διδακτικού προσωπικού , ώστε να διεξάγεται ανεμπόδιστα όλο το πρόγραμμα σπουδών. Και αν αυτά τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν εδώ, γιατί θα υλοποιηθούν στην Πάτρα; Από ποιες ψεύτικες υποσχέσεις παρασύρονται για να συναινέσουν σ΄ αυτήν την αχαϊκή μεθόδευση;
Τι να πω. Ως κάτοικος αυτής της πόλης Αγρινίου και αυτού του νομού Αιτωλοακαρνανίας αισθάνομαι «ριγμένη», «προδομένη». Ό, τι καλό γίνεται σ΄ αυτόν τον τόπο καρκινοβατεί ή ανακαλείται (Ιονία οδός, Πλατυγυάλι, Πανεπιστήμιο Αγρινίου για δεύτερη φορά στην Πάτρα).
Την Αιτωλοακαρνανία τη θυμούνται, όταν είναι να απομυζήσουν τους φυσικούς πόρους της (ύδρευση Αθήνας, Θεσσαλία- εκτροπή Αχελώου) και σαν τον «απόπατο» για να πετάξουν τα σκουπίδια τους (πρώτα η Ηλεία και μεθοδεύεται και της Αχαϊας).
Αν οι Αχαιοί επιμένουν στην απομάκρυνση των τμημάτων από το Αγρίνιο, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε με ένα δυναμικό τρόπο : να μην επιτρέψουμε τη μεταφορά σκουπιδιών στην Αιτωλοακαρνανία, να τους αφήσουμε να φάνε τα σκ…. τους.
Και επιτέλους είναι καιρός να προτάξουμε σοβαρά το αίτημα χωριστής περιφέρειας, της «Περιφέρειας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος», που να μπορεί να διαχειριστεί πραγματικά τα ζητήματα της περιοχής.

Ελένη Μαρσέλλου

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3253 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.