Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:48 μμ
 
wm small
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 16:14

Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός 0-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κέρκυρα και Παναιτωλικός... ταλαιπώρησαν το ποδόσφαιρο για 90 λεπτά και όπως αναμενόταν έμειναν στο 0-0. Ούτε με πέναλτι δεν μπήκε γκολ, μιας και ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Τουράμ.

Οσοι αποφάσισαν να δουν το παιχνίδι (από το γήπεδο ή την τηλεόραση) θα σκέφτηκαν στο τέλος του πως έχασαν σχεδόν δύο ώρες από τις ζωές τους. Κέρκυρα και Παναιτωλικός μετά από 90 λεπτά ποδοσφαίρου δεν έδειξαν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο κι έμειναν στο 0-0! Οι δύο ομάδες δεν είχαν κανένα απολύτως πλάνο στο δημιουργικό τους κομμάτι, αποφάσισαν πως οι μοναδικές απειλές μπορούν να γίνουν από στατικές φάσεις (γεμίσματα από το κέντρο στις περιοχές) και τελικά το ποδόσφαιρο τους... εκδικήθηκε. Εάν έμπαινε γκολ αυτό θα γινόταν μόνο από τύχη ή από πέναλτι. 

Τελικά δεν έγινε ούτε με τον έναν τρόπο (τύχη) στο 34' όταν η σέντρα του Ρέι βρήκε στην πλάτη του Σπίνουλα και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, ούτε με τον άλλον (πέναλτι) μιας και στο 38' ο Τουράμ αστόχησε από τα 11 μέτρα. Η για να είμαστε δίκαιοι το απέκρουσε ο Κυριακίδης. Το 0-0 δεν... κουνήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες πρόσθεσαν έναν βαθμό κι απομακρύνθηκαν λίγο ακόμα από την επικίνδυνη ζώνη.

ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ
Λίγο ακόμα και θα γραφόταν ιστορία στην Κέρκυρα. Για 35 λεπτά οι δύο ομάδες δεν είχαν τελική προσπάθεια. Στο στατιστικό της Nova είχε βγει το εκπληκτικό 0-0 (στις τελικές και όχι στο σκορ) και το χειρότερο ήταν πως δεν έδειχναν οι δύο ομάδες ότι μπορούν ν' αλλάξουν κάτι στην ροή του παιχνίδι. Βεβαίως δεν τιμά τις δύο ομάδες που στο τέλος του ημιχρόνου η συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία έδειξε 2-2. Κι αυτό γιατί οι δύο τελικές ήταν σκοτωμένα σουτ έξω από την περιοχή (του Σπίνουλα και του Πάουλο) και οι άλλες δύο ήταν οι σημαντικότερες φάσεις του ματς.

Το δοκάρι του Παναιτωλικού στο 34' το οποίο όμως προήλθε κατά τύχη μιας και η σέντρα του Ρέι βρήκε στην πλάτη του Σπίνουλα άλλαξε τελείως πορεία και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και το χαμένο πέναλτι του Τουράμ στο 38' το οποίο απέκρουσε ο Κυριακίδης. Η Κέρκυρα είχε την σπουδαία φάση ν' ανοίξει το σκορ και ν' αλλάξει την ροή του αγώνα μετά το χαζό λάθος του Τσοκάνη (πήγε με τα χέρια στην μπάλα) αλλά ο Τουράμ αστόχησε.

ΓΙΟΜΑ, ΓΕΜΙΣΜΑ, ΓΙΟΜΑ
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών. Κέρκυρα και Παναιτωλικός δεν είχαν το παραμικρό πλάνο (κι αν είχαν δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο γήπεδο) και οι μοναδικές απειλές προέρχονταν από στατικές φάσεις. Είτε από κόρνερ, είτε από φάουλ έξω από την περιοχή, είτε από φάουλ σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων γέμιζαν την μπάλα στις αντίπαλες περιοχές ελπίζοντας σε κάποιο... θαύμα ώστε να υπάρξει γκολ στο ματς. Στο 47' η κεφαλιά του Τουράμ πέρασε λίγο άουτ, στο 54΄ το φάουλ του Ρόσα πέρασε απευθείας άουτ και οι δύο τερματοφύλακες δικαιολόγησαν τον... μισθό τους στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κυριακίδη να βγάζει το σουτ του Ντουαλά (78') και τον Κουτζαβασίλη να σταματάει τους Ρόσα (61'), Λόπες (82') και Παπαδόπουλο (90').

MVP: Κυριακίδης. Επιασε το πέναλτι του Τουράμ, έβγαλε και το επικίνδυνο σουτ του Ντουαλά. Κράτησε το παιχνίδι στο 0-0.
Αδύναμος κρίκος: Τουράμ. Είχε την ευκαιρία να βάλει την Κέρκυρα μπροστά αλλά αστόχησε σε πέναλτι στο 38' με αποτέλεσμα να μην... ανάψει ποτέ το παιχνίδι.
Στο ύψος του: Κουτζαβασίλης. Δύο φάσεις είχε ο Παναιτωλικός και στις δύο σταμάτησε πάνω στον γκολκίπερ της Κέρκυρας. Και ο Ρόσα και ο Λόπες.
Η γκάφα: Το χέρι του Τσοκάνη. Χωρίς κανένα λόγο πάει με τα χέρια στην μπάλα αντί να χρησιμοποιήσει το κεφάλι του με αποτέλεσμα να κάνει πέναλτι.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Ζαχαριάδη. Σωστό το πέναλτι που σφύριξε. Κοντά σε όλες τις φάσεις.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Οι φίλαθλοι που πλήρωσαν εισιτήριο θα πρέπει να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω. Πολύ κακό παιχνίδι το οποίο... κόλλησε στο 0-0. Βεβαίως οι δύο ομάδες πήραν τον έναν βαθμό έφτασαν τους 23 και αύξησαν την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και περιμένουν τ' αποτελέσματα της Κυριακής.

Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες (82' Γεωργίου), Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας, Σπίνουλας, Κεϊτά, Σιόντης, Ιωάννου, Κόντος (60' Παμλίδης), Κέβιν (68' Ντουαλά), Τουράμ
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (46' Ροντρίγκες), Μάκος, Πάουλο (46' Μπράβο), Ρέι, Τσοκάνης, Ρόσα (84' Μουνιός), Παπαδόπουλος, Λόπες

http://www.gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1807 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.