Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:00 μμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 20:53

Βέροια - Παναιτωλικός (1-1) Δεν το καθάρισε, δεν έ«χ»ασε, δε «χ»άρηκε…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ισόπαλος 1-1 στη Βέροια ο Παναιτωλικός, με ανάμεικτα συναισθήματα

Η δοκιμασία του Παναιτωλικού στη Βέροια έδειχνε ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει η ομάδα του Γ. Ματζουράκη στις νίκες. Σε μια έδρα όπου τα δύο προηγούμενα χρόνια οι αγρινιώτες είχαν πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες και απέναντι σε μια ομάδα που φέτος έμοιαζε πολύ αδύναμη και με αρκετά εσωτερικά προβλήματα, ο Παναιτωλικός καλούταν να κάνει το χρέος του προκειμένου να ανασάνει βαθμολογικά και να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη.

Η παρουσία του Χαντάκια στην άμυνα μετατόπισε τον Μάκο στη φυσική του θέση στο κέντρο ενώ ο Τομανέ προτιμήθηκε αντί του Μαρκόβσκι για την κορυφή της επίθεσης και ο Κλέσιο επέστρεψε μετά από τιμωρία στο αρχικό σχήμα με τον Φερέιρα να μένει στον πάγκο, στις αλλαγές που είχε ο κόουτς του Παναιτωλικού στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη του προηγούμενου ματς με την Ξάνθη.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Παναιτωλικός και με το «καλημέρα» έδειξε τις προθέσεις του. Αφού ο Τομανέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Λόπεζ μόλις στο πρώτο λεπτό, δυο λεπτά μετά ήρθε ο Μάκος που με κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο του Λόπεζ δίνοντας προβάδισμα νωρίς – νωρίς στους αγρινιώτες.

Ίδιο το μοτίβο και στη συνέχεια με τον Παναιτωλικό να ψάχνει συνεχώς το δεύτερο γκολ και την ομάδα της Βέροιας να δείχνει σαστισμένη. Ο Τομανέ όμως ήταν ο μοιραίος του πρώτου μέρους αφού δεν κατάφερε σε δυο ακόμα περιπτώσεις (6’ , 21’) να διευρύνει το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχναν να πατάνε πολύ καλά στο τερέν και να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα.

Σταδιακά η Βέροια και αφού γλύτωσε τα χειρότερα άρχισε να συνέρχεται και κυρίως από τα πλάγια προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στην πρώτη καλή στιγμή της γηπεδούχου σε μια φάση διαρκείας που κατέληξε σε σέντρα του Μαλόν και κεφαλιά του Σαρπόνγκ που κέρδισε την  εναέρια μονομαχία από τον Κλέσιο (υπάρχει υποψία φάουλ με τον Ματζουράκη να διαμαρτύρεται έντονα) και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με τη συμπλήρωση ακριβώς μισής ώρας παιχνιδιού.

Το γκολ της Βέροιας έδειξε να αποδιοργανώνει πλήρως τον Παναιτωλικό και οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία πλέον υπέρ τους ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα και έψαξαν το δεύτερο τέρμα απέναντι σε ένα Παναιτωλικό που προσπάθησε να κρατήσει την Βέροια μακριά από την περιοχή του, δε μπορούσε όμως να κρατήσει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου ενώ παράλληλα έδειχνε να έχει ξανά αρκετά αμυντικά προβλήματα και λίγο έλλειψε στις καθυστερήσεις να δεχθεί και δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Μπαλάφα να περνά λίγο άουτ από το δοκάρι του Κυριακίδη.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους με τη Βέροια πάντως να είναι η ομάδα που έδειχνε ότι έχει ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα προσπαθώντας κυρίως με σέντρες να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη. Το πρόβλημα του Παναιτωλικού στον άξονα συνέχισε να παραμένει μιας και οι παίκτες του δε μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα με αποτέλεσμα οι επισκέψεις της γηπεδούχου ομάδας να είναι συχνές προς την εστία των αγρινιωτών.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού προήλθε από μια εξαιρετική προσπάθεια του Κλέσιο που απέφυγε τρεις αντιπάλους (65’) που απέφερε το κόρνερ και στη συνέχεια τον Χαντάκια να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι και λίγο μετά (69’) ο Λόπεζ απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Ουάρντα σε ένα σημείο του παιχνιδιού όπου ο Παναιτωλικός έδειχνε να… ξυπνάει και να ισορροπεί το παιχνίδι.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Ματζουράκης θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του πραγματοποιώντας διπλή αλλαγή και κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας σε μια προσπάθεια να πετύχει το δεύτερο γκολ με τη Βέροια να συνεχίζει πάντως να έχει την κατοχή της μπάλας και το παιχνίδι όσο πλησίαζε προς το τέλος του να παίρνει δραματικό χαρακτήρα μιας και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη.

Τελικά η μπίλια έκατσε στο «Χ» με τον Σαρπόνγκ να αστοχεί στην τελευταία καλή φάση του αγώνα (87’) σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναιτωλικός πλήρωσε την αστοχία του στο πρώτο εικοσάλεπτο που είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει τον αγώνα και στη συνέχεια γλύτωσε τα χειρότερα φεύγοντας τελικά με το βαθμό της ισοπαλίας από την πόλη της Ημαθίας απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της.

Εκείνο που φάνηκε ξεκάθαρα ήταν η ευμετάβλητη ψυχολογία που έχουν οι παίκτες του Παναιτωλικού μιας και μετά την ισοφάριση έδειχναν… άλλη ομάδα κάτι που συνεχίστηκε και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, ενώ έκαναν ξανά την εμφάνισή τους τα αμυντικά  προβλήματα, αυτή τη φορά περισσότερο από τα πλάγια μιας και η Βέροια απείλησε ουκ ολίγες φορές από τις δυο πτέρυγες.

Ουδείς ξεχώρισε ιδιαίτερα, ακόμη και ο Κυριακίδης είχε μια πολύ μέτρια παρουσία δείχνοντας αστάθεια σε αρκετές φάσεις, μοιραίος ο Τομανέ, ενώ κάποια «αγωνιστικά βαρόμετρα» του Παναιτωλικού – με πρώτο και καλύτερο τον Μάρκος Πάουλο- ήταν ξανά σε άσχημη μέρα με αποτέλεσμα η Βέροια να έχει τη συντριπτική κατοχή και να ελέγχει το παιχνίδι από το 20’ έως και το φινάλε με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στα μισά του δευτέρου μέρους ενώ ούτε οι αλλαγές του Γ. Ματζουράκη (που άργησε να φρεσκάρει την ομάδα εμμένοντας πάντως για ένα ακόμη παιχνίδι στην αντικατάσταση του ποιοτικότερου παίκτη που διαθέτει η ομάδα, Ουάρντα) δε βοήθησαν.

Εν τέλει, βάσει συνολικής εικόνας ο βαθμός δείχνει ότι περισσότερο δικαιούταν ο Παναιτωλικός από το σημερινό παιχνίδι.

Βέροια: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Μπαλάφας (κιτρ.), Άρτσε (89’ Μελικιώτης), Λινάρδος, Σισίνιο (72’ Κάλβο), Γκονζάλες, Σαρπόνγκ, Βίτι (κιτρ.)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας (κιτρ.), Καμαβουάκα, Μάκος, Πάουλο (76’ Φερέιρα), Κλέσιο, Ουάρντα (76’ Ρότσα), Τομανέ (κιτρ. 90’ Μαρκόβσκι)

                                                                                                                        Π.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1361 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.