Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  12:00 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 13:16

Eurovision: Απόψε η μάχη της Σάττι – Ποια τα μυστικά της εμφάνισή της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εφτασε η μεγάλη μέρα που η Μαρίνα Σάττι και το πολυσυζητημένο «Zari» της έρχονται στη σκηνή της Eurovision. Ο Β’ Ημιτελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 και ραδιοφωνικά την ίδια ώρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα. Σχολιαστές και αυτή τη βραδιά ο Ζερόμ Καλούτα και ο Θανάσης Αλευράς, μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη εκκίνηση της Τρίτης και τον Α’ Ημιτελικό, που σφραγίστηκε από λάθη στο σχολιασμό και άβολα «αστεία», που δεν ενθουσίασαν τους θεατές.

Πέρα από την Ελλάδα, που εμφανίζεται Τρίτη, θα δούμε τη Μάλτα, την Αλβανία, την Ελβετία, που θεωρείται από τα φαβορί, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Δανία, την Αρμενία, τη Λετονία, το Σαν Μαρίνο, τη Γεωργία, το Βέλγιο, την Εσθονία, το Ισραήλ, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας θα εμφανιστούν τρεις αποστολές εκ των «Big Five», αυτή της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, παρόλο που περνούν αυτόματα στον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, λόγω της υψηλής χρηματοδότησης που παρέχουν διαχρονικά στην EBU.

Από αυτόν τον ημιτελικό θα προκριθούν στον Τελικό δέκα αποστολές, που θα συναντήσουν τις αποστολές που πέτυχαν να προκριθούν και από το show της Τρίτης, τις «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και τη διοργανώτρια Σουηδία. Οι δέκα χώρες που εξασφάλισαν την πρόκριση την Τρίτη είναι η Κύπρος, η Σερβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Ουκρανία, η Κροατία, που αποτελεί και φαβορί, η Σλοβενία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Μαρίνα Σάττι, αποτελεί μία από τις πλέον πολυσυζητημένες συμμετοχές στη διοργάνωση. Με «σημαία» τον βαλκανικό της ήχο, που κάνει το «Zari» απόλυτα αμφιλεγόμενο, αλλά ταυτόχρονα και εθιστικό dance hit, η 37χρονη θα εμφανιστεί στη σκηνή σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού (creative director της ελληνικής συμμετοχής) με τέσσερις χορευτές (Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλη Καραγιάννη, Ειρήνη Δαμιανίδου) σε χορογραφία του Mecnun Giasar.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής αρχίζει με πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16, αφού η Μαρίνα Σάττι φαίνεται πως δήθεν κάνει live αναμετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ροζ χρώμα σε νέον κυριαρχεί στην εμφάνιση, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβάλλονται στην οθόνη LED, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι κύβοι, που συμβολίζουν τα ζάρια, τα οποία έχουν δώσει και την έμπνευση για τον τίτλο του τραγουδιού.

Ενα εύρημα της εμφάνισής της είναι το δαχτυλίδι που θα φορά, το οποίο επί της ουσίας είναι μία κάμερα που μοιάζει με GoPro, ενώ η στιγμή που ξεχωρίζει είναι όταν η Μαρίνα Σάττι και οι χορευτές χορεύουν με μαντίλια στα χέρια. Οπως αναφέρουν όσοι έχουν παρακολουθήσει τις τεχνικές πρόβες, οι θεατές γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι στο τελευταίο μέρος της σκηνικής παρουσίασης. Η Ερασμία Μαρκίδη συνοδεύει τη Μαρίνα Σάττι κάνοντας φωνητικά.

Η επιλογή του look της Μαρίνας Σάττι είναι από τον Ottolinger, τον βερολινέζικο οίκο μόδας που κάνει shows στο Paris Fashion Week, με αναφορές στα 90s και 00s.

Μία από τις εκπλήξεις της είναι η εμφάνιση της Ελενας Παπαρίζου, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη νίκη της στο Κίεβο με το «My Number One». Η Ελληνίδα σταρ πρόκειται να εμφανιστεί στο interval act του αποψινού ημιτελικού, παρουσιάζοντας ζωντανά το νικητήριο τραγούδι της Ελλάδας «My Number One», σε ένα special Sing-A-Long performance που αναμένεται να συζητηθεί! Η Ελενα Παπαρίζου θα εμφανιστεί με δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου, ενώ στο Sing-A-Long act θα συμμετέχουν η Sertab Erener (Τουρκία, 2004) και η Charlotte Perrelli (Σουηδία, 1999). Η τραγουδίστρια επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται να ανακοινώσει το 12άρι της κριτικής επιτροπής της Ελλάδας στον Τελικό του Σαββάτου.

Η Κύπρος στον Τελικό και τα στοιχήματα

Η Silia Kapsis με το «Liar» μπορεί να πήρε την… ψυχρολουσία της πρώτης διαγωνιστικής εμφάνισης, αλλά η άρτια εμφάνιση, η άψογη φωνητική επίδοση και η πολύ εντυπωσιακή εικόνα της αποστολής της Κύπρου εξασφάλισαν την πρόκριση στον μεγάλο Τελικό. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του Α’ Ημιτελικού η Ελένη Φουρέιρα, στην έναρξη της βραδιάς. Η σταρ άνοιξε τη βραδιά με ένα εντυπωσιακό act τραγουδώντας το «Fuego», που το 2018 έφερε την Κύπρο στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν τον Β’ Ημιτελικό, το απόλυτο φαβορί είναι η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim». Στη δεύτερη θέση πλασάρεται η Ελβετία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Ουκρανία και η Ιρλανδία. Με την πρόκρισή της στον μεγάλο Τελικό να θεωρείται δεδομένη, η Ελλάδα στην τελική κατάταξη πλασάρεται ως ένατη με 1% πιθανότητες για νίκη, ενώ η Κύπρος εμφανίζεται στην 21η θέση, πρόβλεψη που όλοι ελπίζουμε να διαψευστεί. Εντός δεκάδας προβλέπεται πως θα βρεθούν Ολλανδία, Γαλλία, Ισραήλ και Φινλανδία.

Κωνσταντίνος Αντωνάτος - eleftherostypos.gr

Διαβάστηκε 917 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.