Κυριακή, 12η Μαίου 2024  2:33 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 18:56

Φαρμάκης και Καρπέτας, έξαλλοι ο ένας με τον άλλο εντός Περιφερειακού Συμβουλίου!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντιπαράθεση άνευ προηγούμενου από… ιδρύσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστα Καρπέτα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη λογοδοσία της περιφερειακής αρχής.

Η παράταξη Καρπέτα επέλεξε να φέρει στη συνεδρίαση -κάνοντας μάλιστα λόγο για αντιδημοκρατικές πρακτικές- τη δημόσια αντιπαράθεση που είχαν προ ημερών ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Δημητρογιάννης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος με αφορμή τη στάση του δεύτερου στο νομοθέτημα του νέου δικαστικού χάρτη, με τον πρώτο να του καταλογίζει ότι δεν υπερασπίστηκε την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για το δικαστικό χάρτη και πώς ενήργησε υπόγεια για την αναβάθμιση του ειρηνοδικείου της Ναυπάκτου σε περιφερειακό πρωτοδικείο.

Η περιφερειακή αρχή παρείχε πλήρη στήριξη στο Χρήστο Παΐσιο, ωστόσο από την άλλη ισχυρίστηκε ότι κάθε μέλος της παράταξης μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου. Όμως η περιφερειακή αρχή έδειξε ενοχλημένη από την αναφορά Καρπέτα για αντιδημοκρατικές πρακτικές και ο Νεκτάριος Φαρμάκης χαρακτήρισε ακραία προσβλητικό το ύφος του Κώστα Καρπέτα, εκτιμώντας με ειρωνικό ύφος ότι «σπάει κάθε ρεκόρ» και «μπορεί να φτάσει ακόμα πιο χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου».

Όταν ο Νεκτάριος Φαρμάκης θύμισε δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών της παράταξης Κατσιφάρα, περίοδο που ο Κ. Καρπέτας διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης, άρχισαν οι φωνές και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο ανδρών.
«Είσαι τοξικός. Τίνος είσαι τιμητής; Δεν έχεις ιδέα τι είναι δημοκρατία. Είναι ντροπή σου αυτή η συμπεριφορά. Να μη μιλάς ως άνθρωπος σε τηλεπαράθυρο που βγάζει απωθημένα». Είναι μερικές από τις ατάκες που απηύθυνε ο Νεκτάριος Φαρμάκης προς την πλευρά του Κώστα Καρπέτα, ο οποίος κάθε άλλο παρά σιωπηλός έμεινε. «Σε μένα θα μιλάς καλύτερα. Ποιος νομίζεις ότι είσαι και ήρθες εδώ να μας βάλεις σε τάξη; Είναι αθλιώτατη συμπεριφορά σου». Ήταν μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν από την πλευρά του Κώστα Καρπέτα. «Σφήνα» στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο και ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης: «Σώπα, ρε Καρπέτα, που έγινες και Μεσολογγίτης τώρα… Που ήσουν ως αντιπεριφερειάρχης όταν το έκλεισαν το στρατόπεδο και το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι;» είπε χαρακτηριστικά.

Και όλος αυτός ο κακός χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ας μην ξεχνάμε για ένα θέμα, που δεν είναι της αρμοδιότητας της Περιφέρειας…

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.