Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  5:23 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:53

Ι.Π. Μεσολογγίου: Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Παρ 19/4/2024)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μια σειρά εκδηλώσεων και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, τιμάται η 200η επέτειος από τον θάνατο του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, αύριο Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τις οποίες έχει συνδιοργανώσει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρείας της Ελλάδας και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, είναι το εξής:

«Αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα, 200 Χρόνια από τον Θάνατο του»

10:15 π.μ.: Αγώνας Δρόμου Μνήμης Λόρδου Βύρωνα για τα 200 χρόνια από τον θάνατό του, με την συμμετοχή μαθητών – μαθητριών των Γυμνασίων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δρόμος χιλίων μέτρων με αφετηρία τον Κήπο των Ηρώων και τερματισμό στο Μνημείο του, τόπο που άφησε την τελευταία πνοή του στις 19 Απριλίου 1824, εκεί όπου το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1924 ανήγειρε μαρμάρινη επιτύμβια στήλη, έργο του γλύπτη Αντώνιου Σώχου (πλησίον Παλαμαϊκής Σχολής)

11:00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνα

11:30 π.μ.: Εγκαίνια Εκθέσεων από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

  • Μουσειακή Έκθεση «Η Ζωή και το Έργο του Λόρδου Βύρωνα – Η Σχέση του με την Ελλάδα και το Φιλελληνικό Κίνημα» στο Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό της Βυρωνικής Εταιρείας, σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
  • Φωτογραφική Έκθεση «…κοίταξε γύρω σου και διάλεξε τον τόπο σου…» της φωτογράφου κας Μαρίας Στέφωση, στην Βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας.
  • Ζωγραφική Έκθεση «Ατενίζοντας την μορφή του Λόρδου Βύρωνα» έργα Καλλιτεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Ελλάδας, Σκωτίας, Κοπεγχάγης, στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου της Βυρωνικής Εταιρείας.

5:30 μ.μ.: Λυρική παράσταση με άριες από τις Όπερες, «Οι Τελευταίες Ημέρες του Βύρωνα» και «Ο Κουρσάρος» σε συνδιοργάνωση με το Institute of Digital Archaeology (IDA) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Κτίριο Χρυσογέλου)

Άριες από την Όπερα «The Last Days of Byron» παρουσιάζονται σε παγκόσμια πρεμιέρα παραγγελθείσα από το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για να παρουσιασθεί στο Μεσολόγγι την ημέρα θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα.

Θα ακολουθήσουν άριες από την Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «II Corsaro» βασισμένη στο ποίημα του Βύρωνα The Corsair (1814).

Ερμηνεύουν οι Βρετανοί Σολίστ, Natalia Quiroga Romero, Σοπράνο και Gustavo Vita, Βαθύφωνος. Την εκδήλωση χαιρετίζει ο Διευθυντής και Ιδρυτής του Institute of Digital Archaeology (IDA), Dr. Roger Michael.

Αφίσα Ατενίζοντας Την Μορφή Του Λόρδου Βύρωνα

Αφίσα Κοίταξε Γύρω Σου Και Διάλεξε Τον Τόπο Σου

Αφίσα Ο Μπάιρον Και Η Ελλάδα

Πρόγραμμα Λυρική Παράσταση

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αγγλικά

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ελληνικά

BANNER

 

Διαβάστηκε 308 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 21:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.