Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:21 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 23:56

«Καπνών έργα» και έκθεση του εργαστηρίου "My heART" στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Από την Τετάρτη 22 του Νοέμβρη φιλοξενείται στην Παλαιά Δημοτική Αγορά του Αγρινίου η ετήσια έκθεση του Εργαστηρίου Τέχνης “My heART” της κας Χριστίνας Μπλαχούρα. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Γραφιστικής. Έχει διδάξει εικαστικά πολλά χρόνια, έξη από αυτά στον Δήμο Αγρινίου, επτά χρόνια σε άλλο Εργαστήρι Τέχνης και πλέον τα τελευταία πέντε χρόνια στο δικό της εργαστήριο. Η Χρύσα Σπαή επισκέφθηκε την έκθεση και μίλησε μαζί της για τους αναγνώστες μας.

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 10

Πόσοι καλλιτέχνες συνέβαλαν στο να γίνει αυτή η ωραία έκθεση;

Κατ’ αρχήν είναι έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου και φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον αγαπητό φίλο και εικαστικό Θανάση Βελαώρα, όπου συμμετέχει με τρία έργα του με θέμα τον καπνό. Στην ενότητά μας αυτή, που είναι και το κύριο θέμα μας, έχουν ολοκληρωθεί και έχουν πλαισιωθεί τα έργα των μαθητών του εργαστηρίου μας μαζί με τα έργα του κου Βελαώρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Για αυτό το ιδιαίτερο θέμα του καπνού, θα μπορούσαμε να πούμε λίγο περισσότερα, δείχνει ενδιαφέρον ο κόσμος που έρχεται.

Φυσικά και οι επισκέπτες ενδιαφέρονται πάρα πολύ γιατί έχει να κάνει με την ιστορία του τόπου μας. Υπήρχαν πολλές οικογένειες που ασχολούνταν με την καλλιέργεια του καπνού για πολλά χρόνια όπως και η δική μου οικογένεια. Έχω ζήσει δηλαδή τα καλοκαίρια στο χωριό του μπαμπά μου, στη Μεγάλη Χώρα (Ζαπάντι), έχω δουλέψει στον καπνό και έχω πάρα πολλές μνήμες και κάποια στιγμή το είχα στο μυαλό μου ότι ήθελα να κάνω μια έκθεση για αυτό το θέμα, γιατί έχει να κάνει με προσωπικά βιώματα. Αλλά και να μάθουν οι νέες γενιές για τις καλλιέργειες του τόπου μας και πόσο δύσκολο ήταν για μια οικογένεια να τα βγάλει είς πέρας.

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 01

Να ρωτήσω λίγο. Δε θα ήταν ωραίο να έχουμε κάποιο μουσείο καπνού εδώ στην πόλη μας, αφού είναι κάτι που βοήθησε οικονομικά πολλές προηγούμενες γενεές. Η πολιτεία τι έχει κάνει για αυτό; Μήπως γνωρίζετε;

Θα έπρεπε να υπάρχει ήδη στο Αγρίνιο ένα μουσείο καπνού; Να μάθουν οι καινούργιες γενιές πως ζούσαν και διαβίωναν οι παλιότερες, κάτι το οποίο αποτελεί και την ιστορία του τόπου μας. Έχουν ζήσει και έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές με τις καλλιέργειες του καπνού, έχουν σπουδάσει παιδιά, έχουν κάνει περιουσίες. Ήταν ένα βίωμα μας και θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να υπάρξει ένα μουσείο μόνο και μόνο με αυτό το θέμα.

Να έρθουμε τώρα σε λίγο σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. Γιατί ασχοληθήκατε με την τέχνη της ζωγραφικής;

Ήταν η μεγάλη μου αγάπη; Την έχω από παιδί, από το σχολείο. Μεγάλη αγάπη για την τέχνη, μεγάλη αγάπη για τα παιδιά. Οπότε όλα αυτά ήρθαν και συνέβαλαν στο να ανοίξω το δικό μου εργαστήρι τέχνης και να παρέχω στα παιδιά Εικαστική παιδεία.

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 06

Πόσα χρόνια έχετε το εργαστήρι;

Το δικό μου το εργαστήρι με το όνομα "My heART" βρίσκεται τώρα στoν 5o χρόνο λειτουργίας. Βέβαια έχω προϋπηρεσία 6 χρόνια στο Δήμο Αγρινίου και άλλα 7 χρόνια διδασκαλία σε ένα άλλο Εργαστήρι Τέχνης που ήμουν μια από τις ιδρύτριες!!!! ( Ήμασταν 3 συνεργάτες)

Στο δικό σας χώρο έρχονται μαθητές εκτός από παιδιά και μεγάλοι.

Ναι. Ξεκινάμε από τμήματα νηπίων. Υπάρχουν δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και ενηλίκων. Είναι όλες οι ηλικίες από τεσσάρων ετών μέχρι εβδομηντατεσσάρων.

Ποιο είναι το θέμα που θέλετε περισσότερο να προβάλλετε μέσα από τα έργα σας;

Το θέμα της έκθεσης μας αλλάζει κάθε χρονιά. Φέτος έχουμε ως κύριο θέμα μας τον καπνό. Επίσης το σώμα, το πρόσωπο και την Αρχαία Ελλάδα.

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 15

Από αυτούς που επισκέφθηκαν την έκθεση τι τους έκανε περισσότερο εντύπωση και σας το είπαν.

Τα καπνά; Γιατί έχουν κι αυτοί πολλά προσωπικά βιώματα και τους έφεραν πολλές μνήμες και τους εντυπωσίασε όλο αυτό το στήσιμο της έκθεσης. Τα έργα του Θανάση Βελαώρα και τα έργα των μαθητών.

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 12

Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη στο εργαστήριό σας που μπορεί να σας βρει.

Το εργαστήριο βρίσκεται στο Αγρίνιο, οδός Δημοτσελίου 40 και τηλ. 6947659775. Μπορούν να περάσουν από εκεί και να τους ενημερώσω για τα τμήματα, για τις ώρες και όλα τα απαραίτητα. Επίσης στο Facebook

Θα ταξιδέψει η έκθεση και πουθενά αλλού εκτός από το Αγρίνιο.

Προς το παρόν δεν το γνωρίζω, το εύχομαι. Θα ήταν πάρα πολύ ωραία ιδέα κι αυτή.

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 20

Ένα μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων προς το κοινό.

Να είμαστε καλά και να δημιουργούμε πάντα. Καλές γιορτές να έχουμε.

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 02

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 03

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 04

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 05

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 07

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 08

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 09

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 16

ΕΚΘΕΣΗ MY HEART 17

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

 

Διαβάστηκε 1516 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 10:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033