Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:47 πμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 22:36

Το Κλαρίνο πρωταγωνιστεί στο Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Πατιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ημέρα Γιορτής της Αγίας Μαρίνας: Ένα Αυθεντικό Πανηγύρι στο Πατιόπουλο

Τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πατιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας, ημέρα γιορτής της Αγίας Μαρίνας, το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού. Οι ήχοι της ορχήστρας γέμισαν την ατμόσφαιρα, αποδίδοντας με μεράκι και ενέργεια τα παραδοσιακά τραγούδια. Στο τραγούδι, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τη Χρυσούλα Τζαμαλή και τον Κώστα Μπανιώτη. Οι φωνές τους αναδείχθηκαν με τρυφερότητα και πάθος, μεταφέροντας την παράδοση του τόπου με ζωντάνια και συναίσθημα.

Ο Γιώργος Γιαννακός ανέλαβε το κλαρίνο, παίζοντας με αψεγάδιαστη τεχνική και μελωδικότητα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη ρυθμό και ενέργεια. Στο αρμόνιο βρέθηκε ο Μιλτιάδης Διαμάντης, επιδεικνύοντας εκπληκτική τεχνική και αρμονία στην απόδοση των μουσικών κομματιών. Ο Γιάννης Διαμαντής ανέλαβε την κιθάρα, προσδίδοντας ρυθμό και αισθητική με το παιξιμό του, ενώ ο Παναγιώτης Κουτσοκώστας χτύπησε τα ντραμς με ενθουσιασμό και ακρίβεια, δημιουργώντας έναν ζωντανό και δυναμικό ρυθμό στην εκδήλωση.

Η διοργάνωση του πανηγυριού βρισκόταν υπό την αιγίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Πατιοπούλου και της Τοπικής Κοινότητας Πατιοπούλου. Ο χώρος του πανηγυριού βρισκόταν σε μια εξαιρετική τοποθεσία γεμάτη έλατα, προσφέροντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα στη γιορτή. Αυτός ο μοναδικός τόπος γέμισε με ντόπιους κατοίκους, καθώς και επισκέπτες από τον Βάλτο, την Άρτα, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και άλλες περιοχές, που ήρθαν να απολαύσουν το πανηγύρι και να μοιραστούν στιγμές χαράς και ευχαρίστησης.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους πιο παλαιότερους κατοίκους θυμούνται ότι το συγκεκριμένο πανηγύρι λειτουργούσε κάποτε και ως νυφοπάζαρο.

Συνολικά, το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Πατιόπουλο αποτέλεσε μια μοναδική περίσταση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαύσουν την παράδοση, τη μουσική, τον χορό, τη γαστρονομία και την κοινωνική συνάντηση. Ήταν μια ημέρα γεμάτη χαρά, ευχαρίστηση και ενότητα, που θα μείνει αξέχαστη στις καρδιές όσων παρευρέθηκαν.

 

 

Διαβάστηκε 794 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 20:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis