Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  2:36 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 18:07

Πρόταση δημότη για promo video της πόλης του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση κάνει ο Χρήστος Παππάς με επιστολή του στον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, αφού, όπως διαπίστωσε, λείπει από την ιστοσελίδα του Δήμου ένα promo video για την πόλη.

Ο κ. Παππάς έστειλε μία επιστολή στον κ. Παπαναστασίου, την οποία κοινοποίησε στο agriniovoice.gr, όπου κάνει τη δική του υπέρβαση ως δημότης και πολίτης, εκφράζοντας την θετικότητά του μέσα στο γενικευμένο κλίμα αρνητισμού που πλανάται πάνω από την καθημαγμένη κοινωνία μας.

Στο κείμενό του προς τον Δήμαρχο προσθέτει κι ένα υστερόγραφο, όπου σημειώνει ένα παράδειγμα, ίσως το παράδειγμα που του έδωσε το έναυσμα για να γράψει την επιστολή του. Και λέει: «Δεν είναι απίθανο μέσα από αυτό το βίντεο να ανακαλύψουν και οι Αγρινιώτες συμπολίτες μας πράγματα για την πόλη μας, που αγνοούν. Προχθές ήμουν στον Δασικό Ποδηλατόδρομο και συνάντησα έναν 50άρη γνωστό μου, ο οποίος μόλις μία μέρα πριν είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη αυτής της υπέροχης διαδρομής. «Τόσα χρόνια έχω «σκάψει» όλο το Αγρίνιο από το περπάτημα, αλλά αυτό το στολίδι πρώτη φορά το βλέπω. Γιατί να μην είναι πιο γνωστό;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Παππά στον Δήμαρχο Αγρινίου:

«Καλημέρα κύριε Δήμαρχε,
επισκέφθηκα προχθές την ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου και σκέφθηκα ότι λείπει ένα promo video για την πόλη μας.
Πάμπολλοι άλλοι Δήμοι έχουν ένα και όχι μόνο οι δήμοι τουριστικών περιοχών.
Η πόλη μας θέλει να προσελκύει και φοιτητές. Οι περισσότεροι από τους μελλοντικούς φοιτητές δεν έχουν – κακώς- και την καλύτερη εντύπωση για το Αγρίνιο. Το θεωρούν κάτι σαν χωριό.
Αυτές μάλιστα οι αέναες περιπέτειες των πανεπιστημιακών σχολών μας επιδεινώνουν την κατάσταση.
Πολλοί μάλιστα δεν έρχονται καν να ζήσουν και να σπουδάσουν εδώ, αν και έχουν περάσει εδώ σε κάποια σχολή, γιατί φαντάζονται ότι θα περάσουν πάρα πολύ πληκτικά.
Εμείς από την μεριά μας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Αγρίνιο είναι μία πλήρης πόλη και μάλιστα βρίσκει κανείς τα πάντα σε κοντινή απόσταση. Αυτό είναι το μεγάλο ατού για όσους έχουν μπουχτίσει ή απεχθάνονται τις μεγάλες αποστάσεις των μεγαλουπόλεων.
Η επαρχία προηγείται πια των μεγάλων πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) όσον αφορά στις προτιμήσεις των φοιτητών για σπουδές, για λόγους οικονομικούς και προσωπικής ασφάλειας φαντάζομαι.
Έτσι, πιστεύω, ότι ένα βίντεο για την πόλη μας, θα μπορούσε να ανατρέψει λίγο την εικόνα μας προς τα έξω.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να εστιάζει στην πληρότητα των καλλιτεχνικών και αθλητικών υποδομών, αλλά και στους χώρους ψυχαγωγίας.
Ενδεικτικά και πρόχειρα αναφέρω κάποια:
Καλλιτεχνικά: σχολές χορού, latin, tango, κινηματογράφοι (θερινοί, χειμερινοί), θέατρα – εκδηλώσεις
Αθλητικά: κλειστό κολυμβητήριο, γήπεδα τένις, στίβος, σκοποβολή, τοξοβολία, δασικοί ποδηλατόδρομοι, πίστα σκι, λίμνη για ιστιοπλοΐα, αερολέσχη, πίστα παρά πέντε, πίστα αναρρίχησης (στον Ορειβατικό σύλλογο)
Άλλα: σκακιστική λέσχη, βιβλιοθήκη, πάρκο (κάποια πλάνα θα μπορούν ακόμα να ληφθούν κι από κει).
Πολυχώροι: emileon
Εκδηλώσεις: σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις (τρίαθλο κλπ), lake party, Αγώνας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ εθνικής κατηγορίας (!) κ.ά.

Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμη την ιδέα μου.
Με εκτίμηση,
Χρήστος Παππάς

Υ.Γ.1: Αν ήταν στο χέρι μου να βάλω ένα σλόγκαν σε ένα τέτοιο βίντεο, εγώ προσωπικά θα έβαζα: Αγρίνιο: τα πάντα δίπλα σου.»

 

Διαβάστηκε 1472 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.