Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  8:16 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 13:47

Agrinio City Trail: Θεσμός που κάθε χρόνο ενισχύεται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Πολιούχο του Αγρινίου, τον Άγιο Χριστοφόρο, εντάσσεται και μια σπουδαία για την περιοχή αθλητική διοργάνωση, η οποία έχει γίνει θεσμός και συγκεντρώνει αθλητές από όμορους νομούς και δήμους.

Η διοργάνωση του 4ου city trail αποτελεί ευκαιρία και για μεμονωμένους αθλητές, παρέες ή και οικογένειες να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την Κυριακή τους κάνοντας παράλληλα αποσυμπίεση από την καθημερινότητά τους με τον καλύτερο τρόπο μέσω του αθλητισμού και της επαφής τους με την φύση, καθώς ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» της διοργάνωσης είναι η έλευση και των δύο διαδρομών από το αλσύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου.

Μέσα από τη διοργάνωση σκοπός είναι το ερασιτεχνικό τρέξιμο να «έρθει» πιο κοντά στους δημότες της πόλης, να συμμετέχουν στη διοργάνωση μυημένοι στο αθλητισμό και όχι μόνο, αλλά και άτομα που απλά θέλουν να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της με όμορφο τρόπο, αλλά και να αναδειχθεί το Αγρίνιο, δεδομένου πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή άτομα και από άλλες περιοχές όπως λ.χ. τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Λευκάδα, την Πάτρα και την Άρτα.

Αξιοσημείωτο και σπάνιο είναι πως για να συμμετάσχει κάποιος στην διοργάνωση, η οποία διαθέτει δύο διαδρομές σε άσφαλτο και σε χώμα (μέσα στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου), δεν πρέπει να καταβάλει κανένα χρηματικό αντίτιμο!

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου, Μίρκα Τασολάμπρου, μιλώντας στη «Σ» για το 4ο city trail επεσήμανε:

«η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Χριστοφόρου και οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν δωρεάν. Οι συμμετοχές δείχνει να «κινούνται» αυξητικά, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Είναι σημαντικό ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στον αγώνα και πριν την έναρξή του και αυτό είναι θετικό, καθώς βοηθάει στο να συμμετάσχουν μεμονωμένοι αθλητές, αλλά και οικογένειες που το επιθυμούν, αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν το πρόγραμμά τους από νωρίτερα.

Η πλατφόρμα των εγγραφών είναι on line, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου μπορεί να επισκέπτονται το εντευκτήριο του τρένου για να δηλώσουν συμμετοχή, όπως επίσης να προμηθευτούν το πακέτο του αθλητή που θα συμμετάσχει, αλλά ακόμη και την Κυριακή το πρωί αν έρθει κάποιος στη κεντρική πλατεία πριν τον αγώνα μπορεί να κάνει την εγγραφή του εκεί και να συμμετάσχει κανονικά.

Κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται και αυτό μας ικανοποιεί και έτσι προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλο και περισσότερο τη διοργάνωση. Οι διαδρομές είναι δύο. Η μεγάλη είναι 12,5 χλμ και η μικρότερη 5,7 χλμ, ενώ και οι δύο διαδρομές ξεκινούν από την πλατεία Δημοκρατίας, διέρχονται από το αλσύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ η μεγάλη εισέρχεται και από το εσωτερικό του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου.

Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής, πέρα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, είναι από την Πάτρα, τα Γιάννενα, την Λευκάδα και την Άρτα. Φέτος εντύπωση θα προκαλέσει το καλαίσθητο μετάλλιο που έχει σχεδιάσει η Σοφία Γκουρνέλου και θα δώσουμε στους συμμετέχοντες και τους νικητές.

Το γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια δίνει ώθηση, καθώς μαθαίνουν για τον αγώνα όλο και περισσότεροι και συμμετέχουν μάλιστα όλο και περισσότερα άτομα. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Αγρινίου, ο οποίος βοηθά καθοριστικά για τη διοργάνωση και την υλοποίηση του αγώνα, βοηθά σε θέματα όπως η χρονομέτρηση, τα μετάλλια, με τη συμμετοχή των εθελοντών που τους ευχαριστούμε θερμά τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.
Με τη συνοδεία ή με υπεύθυνη δήλωση του γονέα μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά που αθλούνται και είναι μικρότερα των 18 ετών, αρκεί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην διαδρομή των 5,7 χλμ που είναι λίγο απαιτητική».

Η έναρξη των αγώνων έχει προγραμματιστεί για τις 10:15 και για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής 12/05/24 στην πλατεία Δημοκρατίας.

Kων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.