Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  12:16 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 21:40

«Συμμαχία Καθηγητών» και… αποχή οι νικητές στις εκλογές της Β΄ΕΛΜΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατάρρευση της ΔΑΚΕ

Πρώτη δύναμη στις εκλογές των καθηγητών για το Διοικητικό Συμβούλιο της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναδείχθηκε η «Συμμαχία Καθηγητών» . Έλαβε  42,43% και εξέλεξε τέσσερις έδρες. Αξιοσημείωτη εξάλλου υπήρξε η μεγάλη πτώση της ΔΑΚΕ  καθώς απώλεσε την πρωτιά και σχεδόν τα 2/3 της εκλογικής της δύναμης.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου κύριο χαρακτηριστικό ήταν  εξάλλου η μεγάλη αποχή. Στις κάλπε,ς που στήθηκαν σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία,προσήλθαν 390 καθηγητές, περίπου οι μισοί σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2019.

Συγκεκριμένα, η «Συμμαχία Καθηγητών» έλαβε 157 ψήφους (42,43%)  και εξέλεξε τέσσερις έδρες, η ΔΑΚΕ έλαβε 112 ψήφους (30.27%) και τρεις έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) έλαβε 60 ψήφους (16.21%)  και μια έδρα και η ΑΕΚ – ΑΜ έλαβε 41 ψήφους (11,08) και επίσης μια έδρα.

Εκλέγονται στο Δ.Σ.:

Συμμαχία: Μίκροβας Αντώνης, Τσόυκας Βαγγέλης, Πάντου Δέσποινα, Παπαθανασίου Βασίλης
ΔΑΚΕ: Κατσίφας Γεώργιος, Καραγιάννης Βασίλειος, Ζέλος Ιωάννης
Α.Σ. ΠΑΜΕ: Ζησιμοπούλου Βασιλική
Α.Ε.Κ.: Ζαραβίνας Μιχάλης

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 616 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.