Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  4:07 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 20:38

Ο.Π.ΣΥ.Ξ.: Επιστολή προς Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο για την διχοτόμηση της Μητρόπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο έστειλε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας για το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σεβασμιώτατε,

Διαβάσαμε στα ΜΜΕ, για την πρόθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, να προχωρήσει στην διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η μια Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βονίτσης με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου και η άλλη Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου με έδρα το Αγρίνιο.

Όσον αφορά την Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου , που αφορά και την περιοχή μας το Ξηρόμερο, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην ονομασία αναφέρεται λανθασμένα ως Ξηρομερίου και όχι ως Ξηρομέρου που είναι σωστό.

Παρακαλούμε όπως διορθωθεί η λανθασμένη αναγραφή του ονόματος της περιοχής μας από Ξηρομερίου σε Ξηρομέρου.

Με βαθυτάτου Σεβασμού

Για το Κεντρικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου

Ο Γεν. Γραμματέας Αθανάσιος Γεροδημήτρης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 529 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.