Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:54 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 18:25

10+1 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που σε απατήσουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το να μάθεις ότι ο/η σύντροφος σου σε κερατώνει σίγουρα είναι ένα συντριπτικό πλήγμα που είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί.

Το «κέρατo» έρχεται συνήθως από εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε αν σου συμβεί πιθανόν να θελήσεις να πάρεις εκδίκηση, μπορεί να κατηγορήσεις τον εαυτό σου ή ακόμα και να προσποιηθείς ότι δε συνέβη τίποτα, ωστόσο κανένα από αυτά δεν πρόκειται να σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

Αν λοιπόν σου τύχει κάτι τέτοιο, διάβασε παρακάτω ποια είναι τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνεις σύμφωνα με τους ειδικούς:

1. Να αντιδράσεις αμέσως. Σίγουρα είσαι γεμάτος οργή όταν μάθεις ότι η σύντροφος σου σε απατά, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε.

2. Να ζητήσεις να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες. Όταν κάποιος παραβιάζει μια συμφωνία μονoγαμίας, συχνά υπάρχει έντονη επιθυμία από το άλλο μέρος να μάθει κάθε λεπτομέρεια αυτής της παραβίασης, κάτι που είναι αρκετά λάθος καθώς κάνει τα πράγματα ακόμα πιο θλιβερά και σχεδόν ποτέ κανείς δεν λέει όλη την αλήθεια.

3. Να κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Είναι μια αμυντική στάση που κρατάνε πολλοί άνθρωποι όταν μαθαίνουν ότι ο σύντροφος τους πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους και βασίζεται σε ελλιπείς, αν όχι ανακριβείς, πληροφορίες.

4. Να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το τρίτο πρόσωπο. Αν μπεις σε αυτή την «παγίδα», το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις πιο άσχημα.

5. Να είσαι σε άρνηση. Η άρνηση συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να είναι μια φυσιολογική και ωφέλιμη αντίδραση. Μεταξύ άλλων προστατεύει τον ψυχικό μας εαυτό από τις συνέπειες μιας δραστικής συναισθηματικής αλλαγής. 

6. Να ποστάρεις πράγματα στα social media. Οκ, σε απάτησαν, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις βούκινο.

7. Να συγχωρέσεις τον άλλον αμέσως. Το να πεις «εντάξει σε συγχωρώ, ας γίνουμε όπως ήμασταν πριν», είναι κάτι που δεν θα διορθώσει την σχέση σας μακροπρόθεσμα.

8. Να θεωρήσεις ότι η σχέση σας τελείωσε. Το αν θα τελειώσει η σχέση σας ή όχι, εξαρτάται καθαρά από το πόσο θέλετε να προσπαθήσετε και οι δύο για να την σώσετε.

9. Να προσπαθήσεις να «πατσίσεις». Σίγουρα δεν θα νιώσεις καλύτερα και κάνεις αυτά για τα οποία κατηγόρησες τον/την σύντροφο σου.

10. Να καταστρέψεις τα προσωπικά του/της αντικείμενα. Αυτό δείχνει καθαρά μικροπρεπισμό και διώχνεις τον άλλον ακόμα πιο μακριά.

11. Να αποφεύγεις να συζητήσεις γι ‘αυτό. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσετε, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να το αποφεύγεις.

pronews.gr

Διαβάστηκε 6038 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 18:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.