Τρίτη, 21η Μαίου 2024  11:09 πμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 13:14

Επίσκεψη Λέκκα στη Μακρυνεία -«Επιτέλους η γη έπαψε να κινείται»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Έχουμε να κάνουμε με ένα μουσείο κατολισθητικών φαινομένων με όλους τους τύπους γεωλογικών φαινομένων όπως καταπτώσεις, μεταθετικές ολισθήσεις και ροές εδαφών», εκτιμούσε προ διμήνου ο Ευθύμιος Λέκκας κάνοντας αυτοψία σε πληγείσες τότε περιοχές της Μακρυνείας.

Ήταν κοινή διαπίστωση πως το βουνό στη Μακρυνεία ήταν σε…κίνηση και αυτό σήμαινε πως καίριες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο δεν είχε νόημα ακόμη να γίνουν.

Χθες ωστόσο ο Καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ βρέθηκε ξανά στην περιοχή. Και αυτή τη φορά η διαπίστωση του είναι πιο αισιόδοξη καθώς επισήμανε πως το βουνό έπαψε να κινείται.

Ο κ. Λέκκας βρέθηκε στην Μακρυνού και συζήτησε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους του χωριού. Από τη συνάντηση εξήχθη το συμπέρασμα πως στον καταστραμμένο δρόμο του χωριού μπορεί να γίνει μια πρώτη παρέμβαση για ήπια κυκλοφορία, όχι φορτηγά και λεωφορεία δηλαδή.

Παράλληλα κοινή διαπίστωση αποτελεί πως στον Αράκυνθο και την ευρύτερη περιοχή πλέον απαιτείται ένα γενναίο σχέδιο με επαναχαραξη του οδικού δικτύου αλλά και την αποστράγγιση των υδάτων από τις γεωργικές περιοχές καθώς είναι και αυτή μια αιτία του προβλήματος.

Προκειμένου να σχηματιστεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου και να προχωρήσει το σχέδιο αποκατάστασης, στη Μακρυνεία χθες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη για δεύτερη φορά από τον Δρ. Ευθύμιο Λέκκα ενώ παρέστησαν και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκουνης και ο αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γριβας με κλιμάκιο του Δ. Αγρίνιου

Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μακρινούς τους ευχαριστούν για την «κατανόηση των προβλημάτων» και εκφράζουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλλαν και συμβάλλουν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινιου για την επίλυση των προβλημάτων της Κοινότητας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 281 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.