Δευτέρα, 3η Ιουνίου 2024  9:32 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 14:33

Μεσολόγγι: Συνάντηση Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με τον δήμαρχο Κ. Λύρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου με τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρο στο γραφείο του δημάρχου, κατά την οποία τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

Αρχικά ο δήμαρχος κ. Λύρος συνεχάρη την νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Συλλόγου μας και της ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο της προάσπισης των συμφερόντων της τοπικής αγοράς, όντας, άλλωστε, και ο ίδιος μέλος του Συλλόγου μας με την ιδιότητά του ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τις ευχές του, επαναδιατύπωσε την πάγια αρχή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου να εργάζεται για την επίτευξη εποικοδομητικών συνεργιών με την εκάστοτε δημοτική αρχή για το καλό των εμπόρων και της πόλης του Μεσολογγίου γενικότερα.

Το πρώτο θέμα της συνάντησης τέθηκε από τον πρόεδρο κ. Πασιόπουλο σχετικά με το – ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας – θέμα της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Μεσολογγίου. Ο κ. Πασιόπουλος ανέφερε τις προτάσεις του Συλλόγου για τη δημιουργία Πάρκου αγροδιατροφικών logistics με συσκευαστήρια, αποθήκες κ.α., καθώς και ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, επιζητώντας τη συνεργασία του Δήμου στην πραγματοποίηση συντονισμένων ενεργειών για τη διεκδίκηση της υλοποίησής τους.

Ο δήμαρχος κ. Λύρος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις και τόνισε ότι ο Δήμος έχει υπόψη τη σύσταση Επιτροπών Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού με αρμοδιότητα επί του θέματος, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου. Επιπλέον ο κ. Λύρος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση συνάντησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για το ζήτημα του Επιχειρηματικού Πάρκου εν ευθέτω χρόνω.

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Μεσολογγίου, το οποίο συνεπάγεται τη διάνοιξη κεντρικών εμπορικών δρόμων για την αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου. Ο εισηγητής του θέματος και μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Ιωάννου επεσήμανε στον δήμαρχο τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την αγορά η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των εργασιών και υπενθύμισε ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην ολοκλήρωση αντίστοιχων δημοτικών έργων κατά το παρελθόν, είχαν οδηγήσει σε μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων, γεγονός που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία αυτή τη φορά.

Ο κ. Λύρος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες των συναδέλφων και δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή να μεριμνήσει κατάλληλα για την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Για το θέμα προγραμματίστηκε, επίσης, συνάντηση της Διοίκησης με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθανάσιο Βάσση, προκειμένου ο Σύλλογος να προμηθευτεί το πλήρες περιεχόμενο της μελέτης του έργου και να είναι σε θέση να ενημερώσει αναλυτικά τους συναδέλφους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο τρίτο ζήτημα εισηγητής ήταν ο οικονομικός επόπτης του Συλλόγου Θωμάς Καραγιάννης, ο οποίος έθεσε το αίτημα της μη είσπραξης δημοτικών τελών από επιχειρήσεις για το διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους λόγω πανδημίας. Όπως ενημερωθήκαμε υπάρχει ήδη σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τους συναδέλφους να βλέπουν τις μειώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στους επόμενους μήνες.

Το τέταρτο θέμα τέθηκε από τον α’ αντιπρόεδρο Νίκο Ρήγα σχετικά με την εντοπιότητα των προμηθευτών στους διαγωνισμούς του Δήμου. Ο πρόεδρος κ. Πασιόπουλος υπερθεμάτισε,  υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων από πλευράς δημοτικής αρχής, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία με την αγορά να έχει πληγεί ποικιλοτρόπως. Επ’ αυτού ο κ. Λύρος ανέφερε ότι είναι προς το συμφέρον όλων οι προμήθειες να μένουν σε καταστήματα της πόλης και εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου να ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση όπου είναι εφικτό εντός του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Το πέμπτο ζήτημα είχε να κάνει με το κρίσιμο πρόβλημα της εναπόθεσης των απορριμμάτων, το οποίο ταλαιπωρεί την πόλη μας τους τελευταίους μήνες. Ο αντιπρόεδρος κ. Ρήγας ζήτησε υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Ο δήμαρχος τόνισε ότι κατανοεί την αγανάκτηση των δημοτών και τόνισε ότι δίνει προσωπικό αγώνα ώστε να βρεθούν λύσεις. Ζήτησε, δε, τη συνδρομή τού Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στην προσπάθεια του Δήμου να εξασφαλίσει επιχορήγηση ύψους 1 εκ. ευρώ μέσω κοινής επιστολής προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να ελαφρυνθεί το πρόβλημα, με τη Διοίκηση του Συλλόγου να δηλώνει ασφαλώς πρόθυμη να σταθεί αρωγός σε αυτή την κίνηση.

Το έκτο θέμα αφορούσε τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Ο πρόεδρος κ. Πασιόπουλος εισηγήθηκε στον Δήμαρχο να προχωρήσει σε παύση είσπραξης δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις πέριξ της πλατείας για όσο κρατήσουν οι εργασίες, καθώς και για ένα ορισμένο διάστημα μετά την ολοκλήρωσή τους, ως αντιστάθμισμα για την ταλαιπωρία και την οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι συνάδελφοι. Επιπλέον, ζητήθηκε η κατασκευή στεγάστρου στον χώρο της καινούργιας πιάτσας των ταξί όπισθεν του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης (Δημοτική Πινακοθήκη).

Στην ατζέντα της συνάντησης υπήρχαν, ακόμη, μια σειρά από άλλα ουσιώδη ζητήματα, όπως είναι η τουριστική ανάπτυξη της πόλης και το έργο Open Mall, τα οποία ωστόσο δεν μπήκαν στο τραπέζι λόγω περιορισμένου χρόνου. Για αυτό τον λόγο η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου και ο δήμαρχος κ. Λύρος συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου προκειμένου να συζητήσουν αναπτυξιακά θέματα, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικής Ανάπτυξης Νίκο Καραπάνο και την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Περσεφόνη Μελαχρή με αντικείμενο θέματα της καθημερινότητας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                      ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 341 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.