Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:26 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 18:51

«Ημέρα Μνήμης Πεσόντων του Πυροσβεστικού Σώματος»- Δεήσεις στα Μνημεία Κωστάκη και Πλεξίδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών η 12η Νοεμβρίου και σήμερα, Παρασκευή, στις 10:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στα Μνημεία του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη και του Εθελοντή Πυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα.

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων του Πυροσβεστικού Σώματος» καθώς υπήρξε η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κωνσταντίνου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, πριν από 77 χρόνια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Το μνημείο του Ιωάννη Κωστάκη βρίσκεται στο 13ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Αγρινίου-Μεσολογγίου, στην Τ.Κ. Κλεισορρευμάτων , ενώ του Παναγιώτη Πλεξίδα στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας.Οι τελετές έγιναν σε κλίμα συγκίνησης παρουσία συγγενών των αδικοχαμένων ανδρών.

Ο Ιωάννης Κωστάκης τραυματίστηκε θανάσιμα σε ηλικία 40 ετών καθώς εκτράπηκε το όχημα της Π.Υ. Αγρινίου όταν μετέβαινε σε συμβάν παροχής βοηθείας στις 28 Ιουνίου 2003

Ο Εθελοντής Πυροσβέστης Παναγιώτης Πλεξίδας έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή την ώρα που συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο Καινούργιο, τον Σεπτέμβριο του 2020.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 620 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.