Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:30 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 19:24

Γιατί το Email Marketing είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τις μικρές & μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ARIS AGRAFIOTIS

 

 Γράφει ο Αριστείδης Αγραφιώτης
 Marketing Manager RESET MEDIA

Γιατί το Email Marketing είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τις μικρές & μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι ιδιοκτήτες μικρών & μικρομεσαίων επιχειρήσεων ψάχνουν τρόπους για να συνδεθούν και να οικοδομήσουν σχέσεις με τους προμηθευτές και τους πελάτες τους. Εάν η δική σας επιχείρηση δεν χρησιμοποιεί το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να το πραγματοποιήσει αυτό, ίσως χάνετε μια ισχυρή ευκαιρία.

Ίσως να αναρωτιέστε: «Μπορεί όντως το Email Marketing να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην επιχείρησή μου;»

Για να σας απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, έχουμε συντάξει μια λίστα με μερικούς μόνο λόγους για τους οποίους το Email Marketing είναι μία από τις καλύτερες τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ που μπορεί να επενδύσει μια μικρή επιχείρηση.

Οι καταναλωτές προτιμούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στις μέρες μας, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για τις μικρές επιχειρήσεις να επικοινωνούν με το ακροατήριό τους, πολλές φορές απλά δεν μπορούν να πάρουν το οργανικό εύρος που αναζητούν μέσω αυτών των καναλιών. Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να επικοινωνούν με επιχειρήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο βασικός λόγος αυτής τους της επιλογής είναι και ο προφανής. Είναι δική τους επιλογή. Δεν έμαθαν την επιχείρησή σας από μια διαφήμιση στο Facebook. Στην πραγματικότητα έχουν εγγραφεί στο newsletter σας, επειδή θέλουν να λαμβάνουν ενημερώσεις από εσάς. Ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το εμπορικό σήμα σας, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών και των εκπτώσεών σας. Αυτό και μόνο καθιστά το Email Marketing μια αποτελεσματική στρατηγική για να προσεγγίσετε τους καταναλωτές σας. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από το MarketingSherpa αναφέρει ότι το 72% των καταναλωτών προτιμούν να λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

marketing sherpa

Όσον αφορά το διαφημιστικό περιεχόμενο των επιχειρήσεων, οι καταναλωτές προτιμούν την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Email Marketing λειτουργεί καλύτερα με τον σύγχρονο καταναλωτή

Είδαμε παραπάνω πως, όταν πρόκειται για το διαφημιστικό μας περιεχόμενο, οι καταναλωτές προτιμούν την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λειτουργεί τόσο καλά με τον σύγχρονο καταναλωτή:

  • Είναι βολικό. Με την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απευθείας από το smartphone, οι περισσότεροι καταναλωτές βρίσκουν αυτό το είδος επικοινωνίας πολύ βολικό. Όχι μόνο οι καταναλωτές μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τις αγαπημένες τους φίρμες όπου κι αν βρίσκονται, αλλά μπορούν εύκολα να εξαργυρώσουν κωδικούς κουπονιών ή άλλες ειδικές προσφορές απευθείας από το τηλέφωνό τους.
  • Είναι προσωπικό. Ο σημερινός καταναλωτής βομβαρδίζεται καθημερινά με διαφημίσεις στο διαδίκτυο και τείνει να ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτές που είναι εξατομικευμένες και συναφείς με τα ενδιαφέροντά του. Με τη στρατηγική του Email Marketing, μπορείτε να προσαρμόσετε τα μηνύματα και το περιεχόμενό σας με βάση τις προτιμήσεις των συνδρομητών και τα πρότυπα αγοράς.
  • Είναι άμεσο. Οι καταναλωτές αρέσκονται στην ικανότητα να λαμβάνουν πληροφορίες για προσφορές της τελευταίας στιγμής. Η αποστολή μιας email καμπάνιας επιτρέπει στην επιχείρησή σας να διαδώσει άμεσα αυτές τις προσφορές σας ώστε οι καταναλωτές σας να μπορούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει περισσότερες λειτουργίες

Το μάρκετινγκ διαμέσου μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing) μπορεί να διανύει εκπληκτική άνθιση, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι έχει συγκεκριμένους περιορισμούς. Για παράδειγμα, οι αναρτήσεις και οι διαφημίσεις στα social media έχουν περιορισμένο αριθμό είτε χαρακτήρων είτε άλλων πεδίων. Πρέπει να μεταφέρετε το μήνυμά σας με σύντομο και περιεκτικό τρόπο, ώστε να μην παραβιάσετε τους κανονισμούς της κάθε πλατφόρμας.

Από την άλλη πλευρά, το email είναι πιο διαδραστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πλήρεις λειτουργίες HTML (της γλώσσας του διαδικτύου). Έτσι μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως το περιεχόμενο, ενώ τα πολυμέσα (φωτογραφίες, βίντεο, κ.λπ.) που μπορείτε να συμπεριλάβετε είναι απεριόριστα.

Είναι οικονομικά προσιτό

Οι περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν περιορισμένο προϋπολογισμό για το τμήμα μάρκετινγκ, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρουν τους πιο προσιτούς τρόπους προσέγγισης του κοινού τους. Το Email Marketing είναι μια οικονομική και αποδοτική τακτική ψηφιακού μάρκετινγκ που απαιτεί ελάχιστες επενδύσεις για να ξεκινήσετε. Επιπλέον, είναι επίσης σχετικά φθηνό να διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας στις μικρές επιχειρήσεις να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά κέρδη από τις δαπάνες στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Το ακριβές κόστος των εκστρατειών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που διαθέτετε. Παράλληλα με τη στρατηγική ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον εντοπισμό ευκαιριών, θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε ποιος θα δημιουργήσει το περιεχόμενο της καμπάνιας σας καθώς και να το εφαρμόσει στην πράξη.

Εάν η επιχείρησή σας δε διαθέτει τους εσωτερικούς συνεργάτες για να αναπτύξει και να εφαρμόσει τις καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε ίσως θελήσετε να προσλάβετε εξωτερική βοήθεια. Παρότι η συνεργασία με μία διαφημιστική εταιρεία απαιτεί μια αρχική επένδυση, μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. Μία τέτοια συνεργασία σάς επιτρέπει να «απελευθερώσετε» τους εσωτερικούς σας συνεργάτες και να εστιάσετε σε άλλα βασικά καθήκοντα της επιχείρησής σας. Επίσης, ο νέος σας εξωτερικός συνεργάτης θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα πιο γρήγορα, δεδομένης της εμπειρίας σε αυτήν την τακτική ψηφιακού μάρκετινγκ. Αν πιστεύετε πως αυτή η επιλογή σας καλύπτει, επικοινωνήστε με την ομάδα μας για να συζητήσουμε τον σχεδιασμό του κατάλληλου Email Marketing για τη δική σας επιχείρηση

Αριστείδης Αγραφιώτης
Marketing Manager
RESET MEDIA
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
1ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου

Διαβάστηκε 9778 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 20:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.