Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:39 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 18:29

Χαρίζουν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό στο Αγρίνιο! (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία πολύ γενναιόδωρη και ανιδιοτελής πρωτοβουλία ήρθε στο Αγρίνιο πριν από περίπου έναν χρόνο και κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερους υποστηρικτές.

Νέες, νέοι (και όχι μόνο) άνθρωποι θυσιάζουν την κόμη τους για καλό σκοπό. Κόβουν τα μαλλιά τους και τα προσφέρουν σε κομμωτήρια συνεργαζόμενα με το Σωματείο donate hair με έδρα την Αθήνα. Από εκεί, τα μαλλιά επεξεργάζονται και γίνονται περούκες που δωρίζονται σε παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία .

geg-mallia-dorea3

Ένα από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια είναι το κομμωτήριο «Έφη Κολοβού» στο Αγρίνιο. «Ξεκινήσαμε πέρυσι. Στην αρχή υπήρχε δισταγμός, όταν όμως εξηγούσαμε ποιον σκοπό θα εξυπηρετούσε ο πελάτης αν έκοβε τα μαλλιά του λίγους πόντους πιο κοντά, οι περισσότεροι εξέφραζαν την επιθυμία τους να συνδράμουν με χαρά!», εξηγεί η Δήμητρα Κουτρούμπα, υπεύθυνη του κομμωτηρίου.

geg-mallia-dorea1

Όπως αναφέρει, είναι περισσότερο νεαρά κορίτσια, μέχρι 16-17 ετών εκείνα που προχωρούν στη δωρεά, αφού συνήθως μέχρι εκείνη την ηλικία τα μαλλιά δεν έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία (βαφές κλπ), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να γίνει η περούκα. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες… κοτσίδες της γιαγιάς, αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στο χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κομμωτήριο έχει δεχθεί ακόμη και την κόμη παλιών…ροκάδων , που μόλις αποφάσισαν να αποχωριστούν τα μακρύ μαλλί- σήμα κατατεθέν τους, το φύλαξαν και τώρα αποφασίζουν να το δωρίσουν για τον καλό αυτό σκοπό.

geg-mallia-dorea5

Η Μαρία και η Ελευθερία, μαθήτριες στο Αγρίνιο, στο ραντεβού τους για το καθιερωμένο κούρεμα, μόλις άκουσαν για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία, αποφάσισαν να κόψουν τα μαλλιά τους μακρύ καρέ και να δωρίσουν το υπόλοιπο, υγιές μαλλί για στα παιδιά που το χρειάζονται.

geg-mallia-dorea6

Για να μπορέσετε να δωρίσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει:
-Να είναι στο φυσικό τους χρώμα και όχι βαμμένα.
-Να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά και μεγαλύτερο.
-Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.

geg-mallia-dorea7

Έργο του σωματείου donate hair (donatehair.gr) είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).
Η φιλοσοφία του Σωματείου βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την αγάπη, για κάθε παιδί. Η παροχή περούκας αφορά παιδιά που μένουν στην Ελλάδα και δίνεται εντελώς δωρεάν στον λήπτη του.

geg-mallia-dorea8

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1301 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 18:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.