Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:55 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 21:36

Ο Μεσολογγίτης Υπουργός “λιβανίζει”(;) την κεραμίδα από την κα Κεραμέως για τη Γεωπονική Σχολή;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Μεσολογγίτης Υπουργός “λιβανίζει”(;) την κεραμίδα από την κα Κεραμέως για τη Γεωπονική Σχολή;

Ήταν αναμενόμενο με την καθιέρωση της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ. Μόλις 42 οι φετινοί εισακτέοι! Στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής με διαθέσιμες 223 θέσεις, οι επιτυχόντες είναι 29 και στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών, από τις 178 διαθέσιμες θέσεις εισάγονται μόλις 13!

Η χαριστική βολή στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Μεσολόγγι – που με τόσο κόπο, πίεση και αγώνες θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – είναι πλέον γεγονός! Τραγικός επίλογος για ένα ίδρυμα 40 ετών με βαριά ιστορία και επιστημονική επάρκεια στην πόλη μας…

Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και έχουν ονοματεπώνυμο. Και γι’ αυτούς που κυβερνούν (Νέα Δημοκρατία) αλλά ιδιαίτερα για το Μεσολογγίτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος εκ του αποτελέσματος απεδείχθη ότι “λιβάνιζε” την κεραμίδα από την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως, για τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.

Να θυμίσουμε ότι το 2019 ο κ. Λιβανός προεκλογικά διακήρυττε ότι μετά τις εκλογές «η δική μας κυβέρνηση θα δικαιώσει το αίτημα για αυτόνομο, ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο στην Αιτωλοακαρνανία»!

Επίσης τον Μάρτιο του 2019 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας του “κολλητού” του πρώην Δημάρχου και νυν μετακλητού του υπαλλήλου κ. Νίκου Καραπάνου, έκανε λόγο για «ένα ανεξάρτητο ίδρυμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό, με σκοπό να ενταχθεί στο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ανάγκη η περιοχή». Τον δε Φεβρουάριο του 2021 έκανε λόγο για οκτώ (8) πανεπιστημιακά τμήματα στο Νομό!! Οποία ανευθυνότητα και ανυπαρξία άρθρωσης σοβαρού πολιτικού λόγου!

Σήμερα λοιπόν, που είμαστε στο απόλυτο μηδέν, πού κρύβεται ο κύριος Υπουργός; Γιατί σφυρίζει αδιάφορα; Γιατί δεν ψελλίζει έστω μία δήλωση αστοχίας και διόρθωσης;

Γιατί απλούστατα επί της ουσίας ποτέ δεν τον ενδιέφερε πραγματικά η όλη υπόθεση και σήμερα βάζει κυριολεκτικά “την ουρά στα σκέλια” και αυτός και ο κολλητός του πρώην Δήμαρχος.

Κατά τα άλλα, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η φωνή των υπολοίπων δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη δική τους…

ΥΓ1. Πάντως αυτό που τον ενδιέφερε το έκανε. Άλλαξε προ τριμήνου τη διοίκηση στο Νοσοκομείο της πόλης, εν μία νυκτί, τοποθετώντας άτομο από άλλο Νομό, λες και δεν υπήρχαν άξιοι συμπολίτες μας. Τα σημάδια της διάλυσης, στον ευαίσθητο αυτό τομέα, είναι ήδη ορατά.

ΥΓ2. Η αμετροέπειά σας έχει όρια. Δεν απευθύνεστε σε ανόητους και αδαείς πολίτες. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Τουλάχιστον κάντε κάτι γι’ αυτόν τον τόπο, έστω για την υστεροφημία σας…

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 694 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.