Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  11:48 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 21:53

Αγρίνιο: Θετικά βλέπουν τα έργα της ανάπλασης οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στον κόμβο Τσίγκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Πολύ θετικά βλέπουν τα έργα της ανάπλασης οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στον κόμβο Τσίγκα και στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μάνου Κατράκη, αλλά διαπιστώνουν πτώση στο τζίρο των επιχειρήσεών τους μεταξύ 30% και 60%
  • Τέλος Ιουλίου η πιθανή ημερομηνία παράδοσης του έργου

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι σε εξέλιξη τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μάνου Κατράκη με την Εθνική οδό (κόμβος Τσίγκα), δεδομένου πως γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφαλέστερη πρόσβαση των οδηγών στην πόλη από τον κόμβο Τσίγκα και την αποφυγή του μποτιλιαρίσματος που συχνά σημειώνονταν!

«Κάθε έργο για καλό γίνεται» αναφέρουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ωστόσο βλέπουν καθημερινά το τζίρο της δουλειά τους να πέφτει. Μάλιστα, τα ποσοστά που αναφέρουν στη «Σ» είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς εκτιμούν πως η πτώση της δουλειάς τους κυμαίνεται μεταξύ του 30% και του 60%, ωστόσο, είναι αισιόδοξοι πως θα ανακάμψουν μετά την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου, αν και θεωρούσαν πιο σωστό η εκτέλεση του έργου να γίνει κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα που υπήρχε το lockdown και οι επιχειρήσεις τους παρέμεναν κλειστές.

Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες της περιοχής, οι πελάτες τους σήμερα που οι βασικοί οδικοί άξονες είναι κλειστοί, δεν γνωρίζουν τον τρόπο για να φτάσουν στις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να καταγράφονται αυτά τα αρνητικά ποσοστά στο τζίρο τους. Παράλληλα, όμως θεωρούν πως «αξίζει τον κόπο», καθώς η περιοχή θα αναβαθμιστεί και η διέλευση των αυτοκινήτων θα γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς, σημαντικό στοιχείο για την πρόσβαση πελατών στα καταστήματά τους.

Ο Γιώργος Βραχωρίτης
Ο Γιώργος Βραχωρίτης

Ο Γιώργος Βραχωρίτης αναφέρει: «η δουλειά μειώθηκε πολύ, ο κόσμος δεν ξέρει τους δρόμους και δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα στα μαγαζιά που θέλουν, αλλά όσοι έχουν ανάγκη ψάχνουν και τα καταφέρνουν. Σίγουρα κάθε έργο που γίνεται πάντα είναι για καλό, πόσο μάλλον αν αφορά τη γειτονιά σου. Θεωρώ πως σε ενάμιση μήνα θα παραδοθεί το έργο, έτσι μας έχουν ενημερώσει και τότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα».

Η Ασημούλα Παπαδημητρίου
Η Ασημούλα Παπαδημητρίου

Η Ασημούλα Παπαδημητρίου σημείωσε: «ότι και αν γίνεται για καλό γίνεται, ωστόσο όλοι στην περιοχή έχουμε επηρεαστεί αρκετά στη δουλειά μας. Ήταν ένας πολύ δύσκολος χειμώνας με κλειστά μαγαζιά, θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα το έργο τότε και τώρα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά να δουλεύουν κανονικά, καθώς σήμερα τουλάχιστον κατά 30% έχουμε επηρεαστεί. Έχουμε ακούσει πως στο τέλος Ιουλίου θα παραδοθεί το έργο, το ελπίζουμε, δεν το ξέρω. Μετά όμως θεωρούμε πως θα «αποζημιωθούμε» από την αναβάθμιση της περιοχής και την αποκατάσταση της δουλειάς μας».

Ο Χρήστος Τζάθας
Ο Χρήστος Τζάθας

Ο Χρήστος Τζάθας δήλωσε: «πάνε με σύντομο ρυθμό τα έργα και ίσως τελειώσουν όπως λέγεται στο τέλος του Ιουλίου. Πάντα κάθε έργο που γίνεται είναι για καλό και ειδικά εδώ έπρεπε, γιατί υπήρχε μεγάλο μποτιλιάρισμα. Ωστόσο, όλοι στην περιοχή έχουμε επηρεαστεί ως προς την δουλειά μας ακόμη και 60%. Πολλοί δεν ξέρουν πως θα έρθουν εδώ, αφού διεκόπη η κυκλοφορία στους βασικούς άξονες. Θα «αποζημιωθούμε» όμως όταν ολοκληρωθεί το έργο, τόσο στην περιοχή, όσο και όλοι οι Αγρινιώτες γιατί οι παρεμβάσεις γίνονται στην είσοδο της πόλης».

Ο Γιάννης Διαμάντης
Ο Γιάννης Διαμάντης

Ο Γιάννης Διαμάντης τόνισε: «σίγουρα μας έχουν επηρεάσει όλους στην περιοχή τα έργα, αλλά έπρεπε να γίνουν. Λένε πως στο τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και το ελπίζουμε, γιατί στην περιοχή η δουλειά έχει πέσει σε όλους κατά 60% τουλάχιστον. Γίνεται όμως για καλό και αξίζει, θα βελτιώσει την κίνηση και θα υπάρχει πρόσβαση με μεγαλύτερη ασφάλεια και θα αποκατασταθεί και η δουλειά μας».

Ο Γιώργος Κουράκης
Ο Γιώργος Κουράκης

Ο Γιώργος Κουράκης ανέφερε: «κάθε έργο γίνεται για καλό και θα βοηθήσει και τους επαγγελματίες της περιοχής και όλους γενικότερα, γιατί θα αναβαθμιστεί η είσοδος της πόλης. Στην παρούσα φάση όμως έχουμε επηρεαστεί όλοι οι επαγγελματίες τουλάχιστον κατά 40%, γιατί έχει διακοπεί η επαφή μας με το κέντρο της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θέλω να πιστεύω πως θα επανέλθει η κίνηση στην περιοχή και θα επανέλθει και η δουλειά στις επιχειρήσεις μας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

erga

erga

erga

erga

erga

erga

erga

erga

erga

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 390 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.