Δευτέρα, 13η Μαίου 2024  11:20 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 18:35

Έκκληση Χαρδαλιά σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι για τήρηση των μέτρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην σημερινή ενημέρωση μετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και του τουρισμού, χωρίς sms και με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 00:30, αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτριας παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την κα. Παπαευαγγέλου φαίνεται ξεκάθαρα το”αποτύπωμα” από το Πάσχα σε αρκετές περιοχές, όπως και η Αιτωλοακαρνανία! Η ιχνηλάτηση στις περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” έδειξε πως αυτή η κατάσταση διαμορφώθηκε κατ αυτόν τον τρόπο λόγω συναθροίσεων και της ενδοοικογενειακής μετάδοσης.

Όπως ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος έδωσε στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, έτσι και η κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην αξία του αυτοδιαγνωστικού τεστ, χάρη στο οποίο εντοπίστηκε το 1/4 των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην Αιτωλοακαρνανία είπε: “απευθύνω έκκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου ώστε να είναι συνεπής στα μέτρα και την τήρηση των πρωτοκόλλων”.

Συγκεκριμένα, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε: «Το φορτίο εμφανίζει σταθερτά πτωτική πορεία με αισιόδοξα μηνύματα. Μείωση σε ποσοστό εργαστηριακών ελέγχων, στις εισαγωγές και στους θανάτους. Το Rt στο 0,83. Βλέπουμε αύξηση σε περιφερειακές ενότητες, ως το αποτύπωμα του Πάσχα. Έχουμε μεγάλη αύξηση σε Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, έχουμε σημαντική αύξηση στα νησιά: Ικαρία, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Νάξο και Σκιάθο. Ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα νεαρά, τα οποία προφανώς μετακινήθηκαν από την Αθήνα ή από άλλες κεντρικές περιοχές και το μετέφεραν στις τοπικές κοινωνίες. Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας».

Μίλησε για μείωση νοσηλευομένων και εισαγωγών, αλλά και για μείωση στους θανάτους, ωστόσο αναφέρθηκε και στο τι… συνέβη το Πάσχα. «Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Σημαντική επιβάρυνση στην Αιτωλοακαρνανία. Το μήνυμα είναι σαφές. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό την νόσηση νέων ανθρώπων. Είναι ξεκάθαρο πως οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε: «Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παγκοσμίως μειώθηκε σε σχεδόν 700.000 κάθε ημέρα, όπως και ο αριθμός των θανάτων. Στην Ελλάδα, η πίεση στο σύστημα δείχνει σημάδια αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ασθενών με Covid μειώθηκε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε πορεία σταθεροποίησης και πιθανής αποσυμπίεσης»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 317 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.