Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:33 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 00:32

Ο Γιώργος Λουριδάς μας μιλά για το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του 3ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου (ξεκινάει Παρασκευή 16 Ιουνίου) και μια συζήτηση με τον διοργανωτή του φεστιβάλ και Σκηνοθέτη κο Γιώργο Λουριδά θεωρείται αναγκαία. 

ΑΓΡΙΝΙΟ 3ΔΚΦ

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου;

Σταθερά πλέον, στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στήνουμε μία μεγάλη οθόνη όπου ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει σινεμά σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πραγματοποιείται για 3 ημέρες (16, 17 και 18 Ιουνίου) και διαρκεί από τις 20.30 εως τις 00.00, (3 ώρες προβολών την κάθε μέρα.)

Πόσες ταινίες θα προβληθούν φέτος και πόσες διαγωνίζονται;

Φέτος, θα προβάλλονται καθημερινά 12 μικρού μήκους και 1 μεγάλου μήκους ταινία. Το διαγωνιστικό τμήμα της επιτροπής περιλαμβάνει 4 κατηγορίες: καλύτερη μικρού μήκους ταινία, καλύτερος διεθνής, καλύτερος τοπικός μονόλογος και καλύτερο μουσικό soundtrack.

Όμως, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορεί και ο κόσμος να ψηφίζει μέσω του www.agriniofilmfestival.com τις αγαπημένες του ταινίες που θα βραβευθούν χωριστά μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Τι ταινίες θα δούμε φέτος;

Φέτος θα προβάλουμε κυρίως ελληνικές ταινίες στο πρόγραμμά μας και εντάσσουμε για πρώτη φορά και μια μικρή κατηγορία μαθητικών ταινιών. Κατά τα άλλα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει ταινίες και από Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, με αρκετούς εκπροσώπους των ταινιών να είναι παρόν.

Γιατί οι νέοι  σκηνοθέτες να επιλέξουν να στείλουν τις ταινίες τους σε αυτό το φεστιβάλ;

Για να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους, αλλά και για να βρουν στην άλλη όχθη του ίντερνετ ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα τους ώστε να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για την ταινία τους αλλά και για τις μελλοντικές τους ταινίες.

Ποιοι τοπικοί φορείς βοήθησαν και στήριξαν το φεστιβάλ;

Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται για 3η χρονιά δίχως κάποια στήριξη τοπικού ή περιφερειακού φορέα. Όμως, αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη του δύναμη! Έχουμε φτιάξει τη βάση μας στην απευθείας στήριξη του φεστιβάλ από τον κόσμο!

λογοι υποστηριξης agriniofilmfestival

Ποιος θα παρουσιάσει το φεστιβάλ φέτος; Και ποιοι είναι οι επίσημοι καλεσμένοι;

Πέρυσι είχαμε την Αριάδνη Δάντε, η οποία θα είναι και φέτος παρούσα με μια παρουσίασή της την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ.

Φέτος, έχουμε την χαρά να παρουσιάζει το φεστιβάλ η ηθοποιός Αθηνά Ζώτου. Είναι εκπληκτική η Αθηνά σε αυτό που κάνει και ο κόσμος θα την απολαύσει. Επίσημοι προσκεκλημένοι μας για φέτος είναι οι σκηνοθέτες Hervé Cohen και Sophie Blondy που μας έρχονται και οι δύο από τη Γαλλία.

Που μπορεί να προμηθευθεί κάποιος εισιτήρια;

Εισιτήρια του φεστιβάλ μπορεί να βρει ο κόσμος μέσω viva:

https://www.viva.gr/tickets/festival/theaterondemand/diethnes-kinimatografiko-festibal-agriniou/

Αλλά και στα:

Fabrique du cafe (Ανδρέα Παναγόπουλου 4), Eναλλακτικό Καφενείο Σείριος (Π.Σούλου 3) και Ιατρικά - Ορθοπαιδικά & Ακουστικά, Μέλισσα Άννα Σελεβίστα (Λουριώτου 9)

ΓΙΩΡΓΟΣ 2in1
Η φωτογράφηση του Γιώργου Λουριδά πραγματοποιήθηκε
στο studio της Αρετής Κατσούλα στην Αθήνα
 

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας εν’ όψει του φεστιβάλ;

Είτε ήρθατε πέρυσι, είτε μαθαίνετε για πρώτη φορά για το φεστιβάλ, θέλω να σας πω πως δεν πρόκειται για απλές προβολές.

Υπάρχει μια ατμόσφαιρα φιλική και εγκάρδια που νομίζω πως αξίζει να την ζήσει κανείς ως τριήμερο για να βιώσει όλη την μαγεία αυτής της εμπειρίας.

Εκείνες τις στιγμές, με την παρουσία των καλλιτεχνών και του κοινού, δημιουργείται κάτι που προέρχεται από την αγάπη σας και έτσι πηγαίνουμε όλοι μαζί πιο ψηλά.

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

Τα σκίτσα επιμελήθηκε η Γεωργία Καποπούλου

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBEST.gr

Διαβάστηκε 3008 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 09:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033