Τρίτη, 14η Μαίου 2024  10:36 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 17:41

Yφυπουργός Παιδείας : «πολύ αδύναμα τμήματα» αυτά που καταργούνται σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τουρισμό, πανεπιστήμια και… ΠΑΣΟΚ μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Aναφέρθηκε μάλιστα στα τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που δεν θα δεκτούν εισακτέους (σ.σ. πρόκειται για το Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Αγρινίου, το Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής του Μεσολογγίου, το Moυσειολογίας του Πύργου και το Γεωπονίας στην Αμαλιάδα) γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

«Είναι τμήματα με πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγές, ήταν πολύ αδύναμα τμήματα, με βάση 0,6. Έμπαινες σε αυτά γράφοντας 3 λευκές κόλλες και σε μια κόλλα έγραφες 3 γραμμές. Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική ότι έχουμε ένα απομονωμένο τμήμα μόνο του σε μια πόλη. Πρέπει να υπάρχουν 2-3 τμήματα, για να υπάρχει διεπιστημονικότητα» σημείωσε, εξηγώντας ότι τα παιδιά που φοιτούν ήδη σε αυτά θα μπορούν είτε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους είτε να μετεγγραφούν σε νέα τμήματα.

Ειδικότερη αναφορά έκανε στη σχολή Μουσειολογίας στον Πύργο. «Στην Γαλλία και την Ιταλία που έχουν πολλά μουσεία και δεν έχουν τμήμα μουσειολογίας ως προπτυχιακές σπουδές. Είναι είτε κατεύθυνση σε τμήμα αρχαιολογίας είτε μεταπτυχιακές σπουδές. Το 2019 φτιάχτηκε ένα τμήμα μουσειολογίας με 2 καθηγητές, εκ των οποίων κανείς δεν είναι ειδικός στην μουσειολογία. Φτιάχνεις ένα τμήμα χωρίς βιβλιοθήκη, χωρίς κτίριο, χωρίς εστία, χωρίς μέλη ΔΕΠ και πιστεύεις ότι αυτό θα επιβιώσει. Άρπα κόλλα αυτό που έγινε το 2019» τόνισε.

Όπως, συνέχισε, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας για το νομό Ηλείας «είναι να δουλέψουμε γύρω από την Αρχαία Ολυμπία. Να δημιουργηθεί εκεί ένα κέντρο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Είτε ελληνόφωνες είτε ξενόγλωσσες», ενώ το υπουργείο επεξεργάζεται το σενάριο να φτιάξει μια πρότυπη γεωργική σχολή στην Αμαλιάδα.Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η φετινή βάση στα ΑΕΙ θα κυμαίνεται περί το 8,5.

«Όχι σε κάθε χωριό πανεπιστήμιο. Γιατί δεν προσφέρεις πανεπιστημιακή μόρφωση έτσι. Αλλά αφού κάποια πράγματα ξεκίνησαν, η λογική της κατεδάφισης δεν είναι καλή. Και για την τοπική κοινωνία και για όσους σπούδασαν εκεί. Αντί να κατεδαφίσεις μπορείς να μεταμορφώσεις» επισήμανε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

https://www.megatv.com 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 238 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.