Τρίτη, 14η Μαίου 2024  2:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 17:40

«Σύγκρουση με τον λαϊκισμό» χαρακτηρίζει ο Πρύτανης την κατάργηση τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιλεκτικές προσεγγίσεις από τον Χρήστο Μπούρα. Ούτε λέξη για το ΔΕΑΠΤ και την αρπαγή τμημάτων. 

Περίπου 10.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια θα μείνουν αδιάθετες φέτος μετά την καθιέρωση της βάσης εισαγωγής, ενώ θα υπάρξουν τμήματα που θα πάρουν λιγότερους φοιτητές τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση τεσσάρων τμημάτων των πρώην ΤΕΙ σε Αμαλιάδα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι ανέφερε ότι ορισμένα έχουν κατά 80% το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, ενώ από τους 150 φοιτητές που έμπαιναν στο πρώτο έτος, στο δεύτερο έτος συνέχιζαν μόνο 40.

Ο κύριος Μπούρας υποστήριξε ότι έπρεπε το Πανεπιστήμιο να αναδιατάξει τον επιστημονικό του χάρτη και χαρακτήρισε την απόφαση του ως σύγκρουση με το λαϊκισμό.

Οι δημοσιογράφοι απέδωσαν τα εύσημα στον Πρύτανη ο οποίος ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κρίσιμες παραμέτρους της απόφασης όπως το γεγονός πως το Τμήμα ΔΕΑΠΤ του Αγρινίου ουδεμία σχέση έχει με το Νόμο Γαβρόγλου καθώς λειτουργεί δεκαετίες ενώ μεθοδέυεται και η μεταφορά τμημάτων στην Πάτρα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 212 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.