Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 18:15

Χάρις σε Αγρινιώτισσα δωρήτρια ξεκίνησαν οι εργασίες για την πρώτη ανδρώα Μονή στην Κανάγκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση της πρώτης Ιεράς ανδρώας Μονής στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας που θα είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Οι οικοδομικές εργασίες   κατέστη δυνατόν να ξεκινήσουν χάρις σε μια δωρήτρια από την πόλη του Αγρινίου η οποία προσέφερε ένα χρηματικό ποσό μέσω του Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγρίνιου ” Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ” Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.

Για την εξέλιξη αυτή αναφέρει ο Αγρινιώτης Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος.

Με την Χάρη του Θεού και την ιδιαίτερη ευλογία της σήμερον εορταζομένης Κυρίας Θεοτόκου θέσαμε θεμέλιο λίθο για την ανέγερση της πρώτης Ιεράς ανδρώας Μονής στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας. Η Ι. Μονή θα είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου καθώς η εορτή αυτή υπενθυμίζει σε κάθε μοναχό την αφιέρωση του στον Θεό.
Οι οικοδομικές εργασίες της μονής κατέστη δυνατόν να ξεκινήσουν χάρις σε μια δωρήτρια από την πόλη του Αγρινίου η οποία προσέφερε ένα χρηματικό ποσό μέσω του Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγρίνιου ” Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ” Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.

Προσωρινά, οι πρώτοι 5 δόκιμοι μοναχοί της Μονής μένουν σε μια παλαιά αποθήκη που φροντίσαμε να νοικοκυρευτεί. Πέρα από τα μοναχικά τους καθήκοντα οι δόκιμοι μοναχοί, εργάζονται καθημερινά στα χωράφια της μονής προκειμένου να κερδίσουν τα προς το ζειν. Οι οικοδομικές εργασίες της μονής κατέστη δυνατόν να ξεκινήσουν χάρις σε μια δωρήτρια από την πόλη του Αγρινίου η οποία προσέφερε ένα χρηματικό ποσό μέσω του Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγρίνιου ” ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛOΣ ” Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη. Το έργο ήρθε να υποστηρίξει ο Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συλλόγου Πατρών ” Ιερός Χρυσόστομος ” κ. Ευστ. Μαλάκης. Με τις παραπάνω δωρεές αυτές σχεδιάζουμε να χτιστεί καταρχήν ένας μικρός ναός προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και δύο κελιά για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες της Μονής. Όσον αφορά δε τα οριστικά κτήρια της Μονής η κυρία Μ. Γιαννάτου, αρχιτέκτων μηχανικός από την Πάτρα ανέλαβε τον σχεδιασμό τους.
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ούτε οι βασικοί χώροι για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των ήδη προσελθόντων δοκίμων μοναχών ενώ δεν είναι φυσικά δυνατόν να γίνουν δεκτοί και άλλοι νέοι με την σφοδρή επιθυμία της μοναχικής πολιτείας. Στην προσπάθειά μας για ικανοποίηση των αναγκών αυτών επικαλούμαστε τις πρεσβείες της Θεοτόκου και του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και πάντων των Αγίων ώστε ο Κύριος να οδηγήσει ευσεβείς χριστιανούς να συνδράμουν το παραπάνω έργο και η Μονή αυτή να οικοδομηθεί σιγά-σιγά και να αποτελέσει την πνευματική παλαίστρα των νέων της Μητροπόλεως Κανάγκας που έχουν μοναχική κλήση. Ο αγώνας αυτός μόλις τώρα αρχίζει! Παρακαλούμε για την προσευχή, την αγάπη αλλά και την συμπαράσταση όλων σας.

Γνωρίζουμε ότι στο πλευρό μας στέκονται οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το ποίμνιο τους, οι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι που εδρεύουν στις επαρχίες τους “Ιερός Χρυσόστομος” στην Πάτρα και “Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός” στο Αγρίνιο καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος. Προχωρούμε, με πολύ αγώνα και προσευχή ώστε να στερεωθεί το μοναστήρι αυτό εις τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου εις αιώνας αιώνων. Είμαστε σίγουροι πως και άλλοι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι και αδελφοί και φίλοι θα σταθούν στο πλευρό μας.

Σας ευχαριστούμε όλους, για όλα

ο Κανάγκας Θεοδόσιος.

 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 971 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.