Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:57 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 19:00

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου για το Πολυτεχνείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τιμούμε τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και στην εκπαίδευση.

Σήμερα, οφείλουμε να μην ξεχνάμε τον αγώνα και την θυσία εκείνων των ανθρώπων αλλά να τους μιμηθούμε για το πάθος, την αγωνιστικότητα και την τολμηρότητα να αντισταθούν απέναντι στους κυβερνώντες που τους στερούσαν τα δικαιώματά τους.

Αγωνιζόμαστε σήμερα για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία μας που απειλείται από έναν ιό. Κυρίως όμως αγωνιζόμαστε  για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αφήσει τις οικογένειές τους για να σώσουν ψυχές ανθρώπων και αφιερώνουν ώρες και μέρες παλεύοντας με κάθε μέσο. Γι΄ αυτό οφείλουμε  να τους βοηθήσουμε παρέχοντας τους υποστήριξη και σεβασμό.

Αγωνιζόμαστε  για όλα τα παιδιά μας  να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στη μάθηση και την εκπαίδευση.

Αγωνιζόμαστε  για όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να μην στερούνται τα απαραίτητα αγαθά επιβίωσης.

            Απαιτούμε:

Άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες που αγωνίζονται καθημερινά να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό.
Άμεσες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας και κανένα παιδί να μη στερείται τη γνώση.
Ενίσχυση όλων των οικογενειών με υλικό για τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στη σύγχρονη μέθοδο εκπαίδευσης, τηλεκπαίδευση η οποία δεν είναι δεδομένη ούτε εφικτή για όλες τις οικογένειες.
Το σύνθημα των αγωνιστών του 1973 ήταν «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

παραμένει ακόμη πιο έντονο στην σημερινή εποχή παρά τις απαγορεύσεις και την πολιτική που εφαρμόζεται στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.