Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:35 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 19:46

Παράταση θητείας μελών Διοικητικού & Εποπτικού Συμβουλίου Αγροτικών Συνεταιρισμών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεκτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγινε το αίτημα που έγκαιρα έχει θεσμικά διατυπώσει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και πολλοί άλλοι φορείς, για την αναγκαία παράταση στη θητεία των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η θεσμική κατοχύρωση της σχετικής απόφασης και η επίσημη ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θητείες έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, ύστερα από την αρχική παράταση που με νομοθετική ρύθμιση είχε δοθεί πριν το καλοκαίρι.

Η νέα παράταση θα ισχύει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Κρίθηκε δε αναγκαία, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν και των γενικότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνουμε πως, με δεδομένο ότι πολλοί συνεταιρισμοί αριθμούν ακόμη και πολλές εκατοντάδες μέλη, θα ήταν σε αυτές τις συνθήκες αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις και να διενεργηθούν οι εκλογές.

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς εκφράζει την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του αιτήματος και για τον ορθό τρόπο προσέγγισης του ζητήματος από το υπουργείο.

Διαβάστηκε 644 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία