Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:09 πμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 23:11

Δήμος Αγρινίου: Παρελθόν οι παιδικές χαρές – «καρμανιόλες»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε  προηγούμενο χρονικό διάστημα η προμήθεια και τοποθέτηση του πιστοποιημένου και ασφαλούς εξοπλισμού 60 παιδικών χαρών σε όλο το φάσμα του δήμου – Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι παιδικές χαρές – «καρμανιόλες» στον δήμο Αγρινίου, οι οποίες ήταν κατασκευασμένες με παλιά υλικά τα οποία δεν συμβάδιζαν με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις ανάγκες ασφαλείας που επιβάλλονταν. Πλέον είναι προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Έτσι, στο δήμο Αγρινίου, ολοκληρώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η προμήθεια και τοποθέτηση του πιστοποιημένου και ασφαλούς εξοπλισμού 60 παιδικών χαρών, για όλο το φάσμα του δήμου. «Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της πιστοποίησης καταλληλότητας των παιδικών χαρών», αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Σ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος. Μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος II» και με γνώμονα την ασφάλεια των μικρών παιδιών ο δήμος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκορδόπουλο, προχώρησε στην αντικατάσταση των παλιών και ακατάλληλων οργάνων σε παιδιές χαρές με νέα, ασφαλή και πιστοποιημένα υλικά.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο δήμος, κατάφερε και εκσυγχρόνισε 45 παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του δήμου, ενώ παράλληλα οι υπεύθυνοι προχώρησαν στην αντικατάσταση με νέα πιστοποιημένα όργανα σε επιπλέον 15 παιδικές χαρές, μέσω ίδιων πόρων.

«Σε όλο τον δήμο Αγρινίου το τελευταίο διάστημα εκσυγχρονίσαμε 60 παιδικές χαρές. Τοποθετήσαμε νέα ασφαλή υλικά τα οποία είναι πιστοποιημένα. Σκοπός μας ήταν και είναι να παρέχουμε ασφαλείς χώρους παιχνιδιών και ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας. Πλέον σε όλες τις νέες παιδικές χαρές, έχει προγραμματιστεί να γίνεται συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο προϋπολογισμός για τις παιδιές χαρές μέσα από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» ήταν 360.000 ευρώ. Πέρα όμως από τις 45 παιδικές χαρές που αναβαθμίστηκαν με ασφαλή και πιστοποιημένα υλικά, ο δήμος Αγρινίου, τοποθέτησε σε 15 ακόμη παιδικές χαρές αντίστοιχα παιχνίδια με πιστοποιήσεις» τόνισε ο κ. Σκορδόπουλος.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 826 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.