Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  6:39 πμ
 
wm small
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 02:17

Ήταν ο μόνος που είχε μιλήσει για τη Γεωπονική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όμως ίσως να έχει κάποια σημασία το γεγονός ότι τελικά εκλέχθηκε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Χρήστος Μπούρας.

Ήταν ο μόνος από τους πέντε υποψήφιους πρυτάνεις που σε συνεντεύξεις του πριν την εκλογική διαδικασία είχε μιλήσει για τη νεοϊδρυθείσα Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου με Τμήματα στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα είχε κάνει λόγο για «ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή με 3 – 4 ισχυρά τμήματα στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο, με την ταυτόχρονη λειτουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τη λειτουργία ερευνητικού ινστιτούτου στα ερευνητικά αντικείμενα της Γεωπονικής Σχολής» μιλώντας στο thebest.gr
H προκάτοχός του είναι αλήθεια πως πρέπει δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο έχει πάψει πια να είναι Πανεπιστήμιο μιας πόλης, αλλά μιας ολόκληρης Περιφέρειας. Ο νέος Πρύτανης παραλαμβάνει μετά το «νόμο Γαβρόγλου» ένα εξακτινωμένο Πανεπιστήμιο και θα πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε η προκάτοχός του, να αλλάξει δηλαδή την κουλτούρα του. Να λειτουργεί, δηλαδή, ως εξακτινωμένο Πανεπιστήμιο, χωρίς αποπαίδια…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 961 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.