Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  11:13 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 10:20

Η Πλώσταινα στο μικροσκόπιο των επιστημόνων το Σεπτέμβρη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρόβλημα της δυσοσμίας στην Πλώσταινα, ειδικά τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και γενικότερα η διαχείριση της λιμνοθάλασσας που τα τελευταία χρόνια αργοπεθαίνει, θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής ημερίδας τον Σεπτέμβρη.

Η ΑΙΧΜΗ απευθύνθηκε στο δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο θέτοντάς του ένα πρόβλημα που απασχολεί την Μεσολογγίτικη κοινωνία εδώ και καιρό. Η αλλαγή της κατάστασης προς το χειρότερο για πολλούς θα αντιμετωπιστεί με την άρση των αναχωμάτων και την αποκατάσταση της επικοινωνίας των νερών ενώ πρέπει να διερευνηθεί η επίπτωση που προκαλείται στην περιοχή από την δραστηριότητα των Αλυκών. Όλα αυτά είναι σε γνώση του δημάρχου που ζήτησε από τις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» την διεξαγωγή σχετικής επιστημονικής ημερίδας στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά του έγινε αποδεκτό και το Σεπτέμβρη προγραμματίζεται ημερίδα με την συμμετοχή «ειδικών» που πρέπει να μελετήσουν το πρόβλημα και να προτείνουν λύσεις. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος πρέπει να προβληματίζει όλους καθώς το Μεσολόγγι δεν έχει περιθώρια για να συνεχίσει αυτή η κατάσταση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 708 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.