Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:52 μμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 18:21

Στον απόηχο του 1ου Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που έγινε στο Αγρίνιο (18-22/4/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την περασμένη Κυριακή (22/4) το απόγευμα εγινε συνάντηση - συζήτηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κας Μαρίας Παπαγεωργίου με συγγραφείς παδικής και νεανικής λογοτεχνίας από την περιοχή μας και με δημοσιογράφους σε διαμορφωμενη αίθουσα της Παλαιάς Λαχανοράς. Η Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί.

images 02

Οι παρευρισκόμενοι συγγραφείς εξέφρασαν τις απόψεις τους σε ελεύθερο διάλογο για το Φεστιβάλ καθώς και προτάσεις ώστε την επόμενη χρονιά να γίνει καλύτερο. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συζήτηση αυτή είναι συνοπτικά τα εξής: το Φεστιβάλ αυτό πρέπει να γίνει θεσμός, να απλωθεί και να στηριχθεί από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, τους Δασκάλους, τους γονείς και την οικογένεια και γενικότερα από φορείς του τόπου που θα μπορέσουν να το διαφημίσουν και να το στηρίξουν ώστε να μεγαλώσει και να ενισχυθεί. Ο Δήμος Αγρινίου δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν από την πλευρά του να οργανωθεί την επόμενη χρονιά με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυχία.

images 03

images 04

images 05

Βιβλιοπώλεις που συμμετείχαν στην έκθεση μας εξέφρασαν επίσης τις απόψεις τους:

images 06

Δημήτρης χριστοδουλοπουλος: «Εκπροσωπώ τους συναδέλφους βιβλιοπώλες και είμαι μέλος της οργανωτικής επιτροπής , στο κάλεσμα της Δημοτικής αρχής ανταποκριθήκαμε οκτώ συνάδελφοι με την προσδοκία και την φιλοδοξία να είναι αυτή μια νέα αρχή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ευοδώνεται μια προσπάθεια με στόχο την φιλαναγνωσία και ευτυχείς για την σύμπραξη ομάδας φορέων προς αυτή την κατεύθυνση. Φιλοδοξούμε το «1ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας» να αρχίσει να μεγαλώνει και σαν έμβρυο πολιτισμού να βοηθήσουμε όλοι να ενηλικιωθεί.

images 09

Θεοδώρα Ιωάννου: «Ηταν καλή πρωτοβουλία. Θα θέλαμε να γίνει θεσμός για την πόλη μας, όμως διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι απουσίαζαν από το Φεστιβάλ, οι Δάσκαλοι με τα παιδιά από τα σχολεία. Ισως δεν διαφημίστηκε αρκετά και δεν έγινε γνωστό στα σχολεία. Για αυτό σαν θεσμός είναι ωραίος να ξαναγίνει, αλλά να έχουμε στήριξη από τους γονείς, από τους Δασκάλους και τα παιδιά.»

Κώτση Δήμητρα (ξενόγλωσσο): «Είναι μια πολύ καλή ενέργεια – προσπάθεια, είχε αρκετή συμμετοχή κόσμου. Σαν πρώτη χρονιά ήταν καλά. Το επισκεύθηκαν και συγγραφείς. Εχει περιθώρια βελτίωσης. Θα ηθελα να γίνει θεσμός έτσι ώστε να έρθει σε επαφή το παιδί με το βιβλίο. Βέβαια και οι γονείς πρέπει να κάνουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το βιβλίο και να επισκευθούν το φεστιβάλ.»

Από παρευρισκόμενους γονείς μας μίλησε η κα Δώρα Κουτρολού και μας δήλωσε: «Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στη πόλη μας. Καλό θα ήταν όλοι μας να καταλάβουμε την αξία του βιβλίου στην διαμόρφωση και στη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών μας. Όταν εμείς οι γονείς διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε ένα βιβλίο στο παιδί μας, το βοηθάμε να αναπτυχθεί γλωσσικά, νοητικά και συναισθηματικά. Περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί του, του παρέχουμε συναισθήματα χαράς, ευχαρίστησης και ασφάλειας.Το βοηθάμε να αναπτύξει την περιέργειά του, τον εαυτό του και τον κόσμο γενικότερα. Το ότι οι ίδιοι οι συγγραφείς μας τίμησαν με την παρουσία τους, ήταν ένα όμορφο γεγονός! Είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε μέσα από τις ιστορίες που μας παρουσίασαν. Γενικά ήταν μια πολύ ωραία δράση που εύχομαι να γίνει θεσμός και ο κόσμος να το αγαπήσει και να το στηρίξει.»

ariadni dante 38

ariadni dante 37

ariadni dante 40

ariadni dante 41

Τα δικά μας συμπεράσματα είναι ότι το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, συγγραφείς, βιβλιοπώλεις, μαθητές, γονείς και λοιπούς αναγνώστες. Ολοι θέλουν να γίνει θεσμός για την πόλη του Αγρινίου. Υπάρχουν πολλοί συγγραφείς στην περιοχή μας που θέλουν να επικοινωνήσουν πιο άμμεσα με το αναγνωστικό κοινό και μέσω του Φεστιβάλ τους δίνεται αυτή η ευκαιρία. Ο Δήμος Αγρινίου είναι θετικός στην όλη διοργάνωση. Λοιπόν περιμένουμε όλοι πιο πλούσιο και ενισχυμένο το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο Αγρίνιο το 2019.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 7166 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 18:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033