Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 13:19

Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη μετά – COVID εποχή – Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τους τελευταίους μήνες καλούμαστε όλοι υπό πρωτόγνωρες συνθήκες να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητά και να αντεπεξέλθουμε σε νέες μελλοντικές προκλήσεις. Καλούμαστε επίσης να δράσουμε στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Είναι αυτονόητο πως οι τοπικές οικονομίες καλούνται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο συντηρώντας τις τοπικές κοινωνίες αλλά και συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Πώς πρέπει να μοιάζει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της πατρίδας μας;

Στο πλαίσιο αυτό η διαΝΕΟσις, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Επιμελητήριο Ηλείας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση προκειμένου να συζητηθεί η οικονομική ανάκαμψη και οι προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που χρειάζεται η χώρα μας.

Η συζήτηση με τίτλο «Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη Μετά – COVID Εποχή» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 19:00 και θα έχει διάρκεια μία ώρα και είκοσι λεπτά περίπου.

Η συζήτηση θα αποτελείται ουσιαστικά από τρεις θεματικές ενότητες κατά τις οποίες θα σχολιαστούν ξεχωριστά επιμέρους οικονομικοί τομείς και κλάδοι, αλλά και τα ευρήματα σχετικών ερευνών της διαΝΕΟσις. Πιο συγκεκριμένα αυτοί θα είναι: α) Ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του στην περιοχή β) Ο αγροδιατροφικός τομέας και η προοπτική του & γ) Η χρηματοδοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και οι δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εγνωσμένοι επιστήμονες θα συνομιλήσουν με αρμόδιους κυβερνητικούς εκπροσώπους, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00 – 19:05     Χαιρετισμοί:
Διονύσης Νικολάου, Γενικός Διευθυντής διαΝΕΟσις
Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας
Κων/νος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας
Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

19:05 – 19:25     Ενότητα Α’ – Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη
Εισήγηση: Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας της διαΝΕΟσις για τον τουρισμό τρίτης ηλικίας και τον τουρισμό υγείας
Τοποθέτηση: Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού

19:25 – 19:45     Ενότητα Β’ -Αγροτική ανάπτυξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής
Εισήγηση: Μαριάννα Σκυλακάκη – Partner, Τόπος Συμβουλευτική και επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας της διαΝΕΟσις για τους νέους ελληνικούς συνεταιρισμούς
Τοποθέτηση: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

19:45 – 20:05     Ενότητα Γ’ – Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων
Τοποθέτηση: Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τοποθέτηση: Ιωάννης Τσακίρης – Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

20:05 – 20:15     Συζήτηση

20:15 – 20:20  Κλείσιμο: Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 872 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.