Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:26 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 21:04

AGROinLOG: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τελικό Συνέδριο του έργου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμμετείχαν αγρότες, παραγωγοί βιομάζας, ερευνητές, φορείς πολιτικής, αγροτοβιομηχανίες, υπηρεσίες εφαρμογών, αγροτικές ενώσεις, αγρότες κλπ. από όλη την Ευρώπη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 30 Ιουνίου το Τελικό ηλεκτρονικό Συνέδριο του προγράμματος AGROinLOG με θέμα «Προώθηση της ανάπτυξης της βιοοικονομίας στις αγροτικές περιοχές», το οποίο διοργάνωσε το ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ με τη συνεργασία του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και την παρουσία περισσότερων των 100 συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων παραγωγοί βιομάζας, ερευνητές, φορείς πολιτικής, αγροτοβιομηχανίες, υπηρεσίες εφαρμογών, αγροτικές ενώσεις, αγρότες κλπ. από όλη την Ευρώπη.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν τα κύρια αποτελέσματα του προγράμματος που χρηματοδοτείται από το H2020 σχετικά με την αξιοποίηση των γεωργικών υπολειμμάτων σε τρεις ευρωπαϊκές αγροτικές βιομηχανίες και στους τομείς του ελαιολάδου, των σιτηρών και των ζωοτροφών για την παραγωγή βιοπροϊόντων για νέες αγορές.

Επιπλέον, συμμετείχαν ομιλητές από τα έργα MAGIG και AgroBioHeat και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τα αποτελέσματα σχετικά με την ανάπτυξη και την προώθηση βιο-αλυσίδων και ενεργειακών αλυσίδων σε διάφορους ευρωπαϊκούς τομείς.

Τέλος, εκπρόσωπος από την Bioenergy Europe παρουσίασε την "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία" και το πώς μπορεί να υποστηρίξει τον τομέα της βιοενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις παρουσιάσεις μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του προγράμματος http://agroinlog-h2020.eu/en.

Διαβάστηκε 1234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία