Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:30 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 12:00

Πρόταση του Γιώργου Καραμητσόπουλου για "Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού κτηρίου του παλαιού «Ηλεκτρικού Εργοστασίου Φωτισμού» στο Αγρίνιο"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο χώρος που περιβάλλει το ανακαινισμένο και ιστορικής αξίας κτήριο του παλαιού «Ηλεκτρικού Εργοστασίου Φωτισμού» όπου σήμερα στεγάζονται το ΣΔΕ Αγρινίου και το ΙΕΚ Νοσηλευτικής είναι για πολλά χρόνια εγκαταλειμμένος κάτι που δεν ταιριάζει ούτε με την λιτή ομορφιά του κτηρίου ούτε αρμόζει στην ιστορία του που είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία της πόλης μας.

Θεωρούμε απαραίτητο και προτείνουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει ανάπλαση - εξωραϊσμός του χώρου με πλακόστρωση, δημιουργία χώρου πρασίνου, φωτισμό και ανάδειξη του τεράστιου παλιού πηγαδιού και του παλιού πολυβολείου που βρίσκονται εκεί.

Έτσι ο χώρος θα ενωθεί αρμονικά με τον πεζόδρομο «Ηλία Σαγιώργη» δημιουργώντας μια πολύ όμορφη γωνιά στη πόλη μας.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μπορεί να αναλάβει τη μελέτη για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται.

Θυμίζουμε πως και το κτήριο αυτό είναι έργο των Αδελφών Παπαστράτου που ίδρυσαν το πρώτο «Ηλεκτρικό Εργοστάσιο Φωτισμού» στο Αγρίνιο που λειτούργησε το 1928 και αργότερα το παραχώρησαν στον Δήμο Αγρινίου.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Διαβάστηκε 1119 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.