Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:16 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 11:44

Χαμόγελα σε υποσιτισμένα παιδάκια της Κανάγκας του Κονγκό με “άρωμα” Αγρινίου! (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αδιάκοπο είναι το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Κανάγκας του Κονγκό της Αφρικής που στηρίζεται και από το Αγρίνιο όπου εδρεύει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής « Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Όπως γνωστοποίησε ο Αγρινιώτης Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος, στην επικοινωνία του με τον ιεραποστολικό σύλλογο, σε υποσιτισμένα παιδιά σε Ίδρυμα της Κανάγκας προσφέρθηκαν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια.

Αγαπητοί μου αδελφοί! Για άλλη μία φορά σήμερα σκορπίσαμε χαρά, αγάπη και χαμόγελα σε ταλαιπωρημένα, φτωχά και υποσιτισμένα παιδιά σε Ίδρυμα της Κανάγκα. Την πρώτη φορά τους προσφέραμε τρόφιμα. Αυτή τη φορά ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια. Προσφέραμε αυτά που μας πρόσφερε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μέσα από τον σύλλογο εξωτερικής ιεραποστολής. Σε λίγο καιρό θα σκορπίσουμε χαμόγελα από την αγάπη του κόσμου της Πάτρας και του Αγρινίου. Σας ευχαριστούμε όλους. Ο Θεός να σας ευλογεί. Τα δικά σας παιδιά να μη στερούνται τίποτα και να χαίρονται μέσα στην Αγία μας Εκκλησία. Να σας ανταποδίδει ο Θεός ότι προσφέρετε στην ιεραποστολική Μητρόπολη μας“, ανέφερε ο Μητροπολίτης Κανάγκας.

Θυμίζουμε πως σκοπός του Πανελλήνιου  Σύλλογου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» είναι η συμβολή με κάθε πρόσφορο μέσο στη διάδοση της Ορθόδοξης Πίστης  στους μη χριστιανικούς λαούς της Αφρικανικής Ηπείρου και η άσκηση φιλανθρωπικού και πολιτιστικού έργου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Κυρίως σκοπός είναι “η συνοδοιπορεία των μελών του Συλλόγου μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας (Κογκό Αφρικής) κ.κ. Θεοδοσίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο δρόμο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και η παντοειδής διαπροσωπική, εκκλησιαστική, υλική και ηθική συμπαράσταση στο έργο του, όπου κι αν βρεθεί διακονώντας ιεραποστολικά την Ορθόδοξη Εκκλησία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 4144 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.