Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:09 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 20:28

Ι.Π. Μεσολογγίου: Ερωτήσεις συνδυασμού ‘’δήμος για τα παιδιά μας’’ στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/6/2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, κ. Σωτηρακόπουλος, μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, αν ισχύει ότι στο νομικό πρόσωπο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας, προχωρήσατε σε εκβιαστικές πράξεις εκφοβισμού τους, διότι ενοχληθήκατε με το δημοσίευμα για την περικοπή επιδόματος και τις πληρωμές ενταλμάτων εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, υποχρεώνοντάς τους να υπογράψουν χαρτί το οποίο λέει ότι ποτέ δεν συμφωνούσαν με την ανακοίνωση του δημοσιεύματός της?
  • Ισχύει κ. Πρόεδρε και κ. Δήμαρχε ότι προχωρήσατε σε πληρωμές στην Κοινωφελή επιχείρηση από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και σήμερα, σε ποσό που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, χωρίς να κόβονται εντάλματα πληρωμών, χωρίς να αναρτώνται στην ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ και χωρίς να έχουν σταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο αριθμημένα τα εντάλματα αυτά?
  • Αληθεύει κύριε Πρόεδρε της Κοινωφελούς επιχείρησης, ότι σήμερα λάβατε εισαγγελική παραγγελία να παραδώσετε συγκεκριμένα έγγραφα σε εργαζομένους τα οποία αρνηθήκατε να δώσετε, αφού είχαν έννομο συμφέρον και σας είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα?
  • Ισχύει κύριε Πρόεδρε και κ. Δήμαρχε, ότι λαμβάνονται ουσιαστικές αποφάσεις που αφορούν διοικητικές πράξεις υπηρεσιακών μεταβολών και όχι μόνο, εργαζομένων της επιχείρησης χωρίς αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου?
  • Ερωτάται η Πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου, κυρία Πετρονικολού-Μπαλτά: α)Ποιες πρωτοβουλίες έχετε πάρει για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που αφορούν τον Δήμο μας? β) Πόσες παραστάσεις θα δοθούν φέτος στο Αρχαίο θέατρο Οινιαδών με δεδομένο ότι άλλα θέατρα, όπως της Επιδαύρου και της Αθήνας, έχουν προγραμματίσει ανάλογες θεατρικές παραστάσεις εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ? γ) Ποιες οι προτάσεις που υποβάλλατε στην Περιφέρεια και στην επιτροπή για το 2021, για τον εορτασμό της επετείου για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση?
  • Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος του Κατρακείου: α) Ισχύει ότι το ιστορικό μουσείο Χαρακτικής τέχνης της σπουδαίας συμπολίτισσάς μας, Βάσως Κατράκη, η οποία οραματίστηκε και ενέπνευσε γενιές καλλιτεχνών, είναι κλειστό και μη επισκέψιμο? β) Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου? γ) Ποιες οι δράσεις που έχετε πραγματοποιήσει δέκα μήνες τώρα από την ανάληψη των καθηκόντων σας? Ποιο είναι το μέλλον του μουσείου?
  • Κύριε Δήμαρχε, εδώ και 15 μέρες κάποιος τοποθέτησε μεταλλικές πινακίδες που αναγράφουν τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας. Στην τοπική κοινότητα Φραγκουλέικων, η πινακίδα τοποθετήθηκε στο φαράγγι της Κλεισούρας πριν την τοπική κοινότητα, με αποτέλεσμα όσοι κινούνται με κατεύθυνση το Αγρίνιο να αναρωτιούνται αν η συγκεκριμένη κοινότητα ανήκει στον Δήμο Αγρινίου? Ποιες οι ενέργειές σας για την διόρθωση του λάθους? Ποιος τοποθέτησε τις πινακίδες?
  • Κύριε Δήμαρχε, τί συμβαίνει με την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στην πόλη μας? Διαβάσαμε στον τύπο ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει. Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής επί του θέματος ώστε να μη χαθεί η ύπαρξη ενός ακόμη νεοσύστατου πολιτιστικού κυττάρου που αγκαλιάστηκε από τους δημότες μας?
  • Ερωτάται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, κύριος Λαγούδης , τί προτίθεται να κάνει σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την συχνή πτώση πίεσης του νερού στις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Οινιαδών?
  • Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος, τι συνέβη ακριβώς στην πόλη μας την βραδιά της υποτιθέμενης έλευσης μεταναστών στην πόλη μας? Γιατί δεν συγκλήθηκε έστω και εκτάκτως το Δημοτικό συμβούλιο? Εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων , καλέσατε τους δημοτικούς συμβούλους και πολίτες, με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ισχύει τελικά ότι 80 πρόσφυγες που βρίσκονταν σε δομή-ξενοδοχείο της πόλης μας αποχώρησαν, παίρνοντας άσυλο και βρίσκοντας στέγη σε ενοικιαζόμενα σπίτια μέσα στον αστικό ιστό? Ισχύει ότι οι παραπάνω αντικαταστάθηκαν στην συγκεκριμένη δομή-ξενοδοχείο από άλλους πρόσφυγες? Τί συμβαίνει τελικά και τί προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή γι΄αυτό?
Διαβάστηκε 1232 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.